• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Министър Росен Желязков: Правителствата трябва да насърчат инвестициите в 5G мрежи и услуги

Министър Росен Желязков: Правителствата трябва да насърчат инвестициите в 5G мрежи и услуги

/КРОСС/ Правителствата трябва да създадат среда за насърчаване на инвестициите и разгръщането на 5G мрежи и услуги. Това призова министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на Министерска кръгла маса за ролята на високо скоростните цифрови мрежи. Събитието се проведе в Будапеща и е част от програмата на форума на Международния съюз по далекосъобщенията ITU Telecom World 2019.

Изграждането на 5G свързаност изисква огромни инвестиции от страна на телекомуникационни оператори, а това може да доведе до високи цени на предоставяните услуги, добави министърът. По думите му, за да се избегне това, е необходима намесата на правителствата. Министърът предложи държавите да се ангажират с изграждане на високоскоростни комуникационни мрежи в отдалечени и слабо населени райони, които не представляват интерес за бизнеса. По този начин операторите ще се насочат само към осигуряване на връзка от основното трасе до домовете и офисите, което би намалило финансовата тежест, каза Росен Желязков.

Важен елемент на разходите е стойността на радиочестотния спектър, заяви по време на форума Росен Желязков. „Разбира се, разпределението на честотите и определянето на цените за него, е суверенно право на всяка държава, но вярвам, че това е област, която трябва да бъде разгледана в усилията за насърчаване на 5G мрежи и услуги", посочи той.

Министър Желязков бе категоричен, че бизнесът и гражданите трябва да бъдат убедени в сигурността на използваните услуги и затова правителствата трябва да установят надеждни правила за киберсигурност.

„Важно направление е усъвършенстването на цифровите умения и образованието. Това е социален елемент, без пряко въздействие върху 5G бизнеса. В същото време тази дейност е основна за дигиталното общество", изтъкна още българският министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

а отговорността НА ДЪРЖАВАТА за РИСК ПРИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ ОБЛЪЧВАНИЯ от заболявания на нервната система и мозъка. Защо НЕ СА Правени ЛАБОРАТОРНИ изследвания от медицински специалисти при облъчвания с честотите на 5 G При правените преди 10 г и повече експериментите яха над 1000 мишки в продължениет на 2 години В резултат електромагнитното замърсяване беше включено с категория 2 В В СПИСЪКА НА КАНЦЕРОГЕННИТЕ ЗАМЪРСИТЕЛИ КОГА и в България здравето и живота на българските граждани ЩЕ БЪДЕ ЗА ДЪРЖАВАТА не "санкциониране с глоби" а МОТИВИРАЩО СЪУЧАСТИЕ НА ДЪРЖАВАТА в предпазните мерки

10.09.2019 17:54:53

Тоа, па?!

Що правителствоти, бе? Къде остана мантрата за свободния пазар. Той, пазарът, да си ги насърчава, що пак ние, щото то нали правителството троши пари, които от нас събира?

10.09.2019 17:11:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.