• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Основна банкова сметка за всеки от ЕС

Основна банкова сметка за всеки от ЕС

/КРОСС/ Всеки, който пребивава законно в Европейския съюз, трябва да има право да открие основна разплащателна сметка и това право не следва да бъде отказвано въз основа на националност или място на пребиваване, заявиха депутатите, които гласуваха по законопроекта на ЕС в тази област в четвъртък. Таксите и правилата за тези сметки следва да бъдат прозрачни и сравними, и да бъде лесно да се премине към друга банка, предлагаща по-добри условия, се казва още в текста, който предстои да бъде прецизиран с държавите членки на ЕС.

„В днешния свят потребителите, както и секторът на търговията на дребно, зависят от достъпа до съвременни платежни услуги. Предоставянето на електронни платежни услуги не е много скъпо и те могат да направят живота на потребителите по лесен, освен това ще повишат ефективността на бизнеса и ще спомогнат за модернизиране на икономиките ни. Затова Парламентът счита, че е необходимо спешно да се изиска от банките да предоставят тези услуги и дадат възможност на потребителите да направят информиран избор. Парламентът разгледа своевременно този документ. Сега се очаква от страните членки да направят същото, така че да можем да завършим работата по това досие до пролетта на следващата година", заяви докладчикът Юрген Клуте след гласуването.

Основната разплащателна сметка трябва да дава възможност на клиентите да плащат и да теглят пари в брой и да извършват платежни транзакции в рамките на ЕС, без да включва овърдрафт услуги. Всички доставчици на платежни услуги ще трябва да предложат тези сметки като част от тяхната присъща дейност, определяйки по-ниски такси за тях, отколкото за останалите си услуги, смятат депутатите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.