• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

LG G6 ще се подложи на по-високи стандарти за надеждност

LG G6 ще се подложи на по-високи стандарти за надеждност

/КРОСС/ С по-сериозни тестове и нови функции за безопасност, новият LG G6 вдига летвата

LG Electronics (LG) се ангажира да вдигне летвата за надеждност на новия си флагмански модел смартфон G6.

Компанията предприе серия от комплексни тестове, които са в пъти по-стриктни от досегашните за износване, които имаха за задача да проучат работоспособността на продукта при подлагане на най-екстремни условия.

Тестовете за състаряване и износване изпробват работата на устройството при високи и ниски температури, различна влажност, силно запрашване, водоустойчивост, удароустойчивост, проникване на различни субстанции, изпускане и други потенциални опасни фактори. Тестовете правят оценка на представянето на различни компоненти на смартфона сред които процесора, екрана, батерията, камерата и сензорът за пръстови отпечатъци.

Новите комплексни тестове комбинират различни рискови фактори и ги подлагат на изпитание по едно и също време, за да се тества представянето на компонентите в екстремни ситуации. Това се различава от досегашния подход, при който смартфонът се подлага на всеки рисков фактор отделно.

За да подобри надеждността, LG също така се фокусира върху два ключови аспекта: загряването на устройството и консумацията на батерията. Излъчваната топлина е значително намалена чрез инсталирането на специална охладителна тръба в устройството, докато оптимизирането на енергийната консумация се подобрява в рамките на целия процес, както при фазата на проектиране, така и по време на тестване на смартфона.

Една от ключовите цели при проектирането на надежден смартфон е оптимизирането на топлинното излъчване. Ако е прекалено горещ, устройството не само е трудно да се държи в ръце, но е един от основните фактори за намаляването на живота на батерията. За да се справи с този проблем LG добавя специална охладителна тръба още при проектирането на LG G6. Подобни пасивни охлаждащи системи са направени от мед и се срещат често при персоналните компютри и лаптопите, за да поемат отделяната топлина. Охладителната тръба в G6 ще помогне да се намали температурата на процесора за приложенията (AP) с 6 до 10 процента. Освен това, дизайнерите на G6 увеличиха разстоянието между AP и платката на LCD екрана, което е друг голям източник на топлина в смартфона, за да се избегне прегряване.

"За G6 ние подобряваме всички стандарти за надеждност и качество до едно ново, много по-високо ниво", обяви Лий Сук-Йонг, вицепрезидент и ръководител на глобалните операции в LG Mobile Communications Company, "LG ще продължи да предоставя надеждни продукти чрез подобрено качество и задълбочено тестване, на което потребителите могат да се доверят."

LG G6 ще бъде официално представен на 26 февруари на Световния мобилен конгрес (MWC 2017) в Барселона, Испания. А премиерата на флагмана ще бъде излъчвана на живо тук: https://www.youtube.com/watch?v=aoPrW_bbSK8

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.