• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Шефът на синдикат "Отбрана" настоя за Национален център за утилизация

Шефът на синдикат "Отбрана" настоя за Национален център за утилизация

/КРОСС/ За трагедията в Горни Лом отговорните държавни органи трябва да понесат своята отговорност. За да се избегнат подобни случаи в бъдеще, е необходимо да се изгради Национален център за утилизация, посочи председателят на синдикат "Отбрана" на Конфедерацията на труда Тодор Воденов.

Национален център за утилизация, в който да работят висококвалифицирани специалисти, добре заплатени. Голяма част от действията по утилизация да бъдат автоматизирани, да има възможност за изследване на средата, да може да е прекратяван процесът, когато това е необходимо по производствени и по технически причини, да може дейността да бъде открита, контролирана. Разбира се, в такива случаи няма комисиони, няма сделки зад гърба на управляващи и народа, и хората да плащат с живота и здравето си, обясни председателят на синдикат "Отбрана" на Конфедерацията на труда.
Воденов обясни каква е вероятността подобен инцидент да се случи в държавна компания.
Може да се случи, но вероятността е много по-слаба. Според мен става дума за престъпна небрежност и престъпление. Тези, които организират процеса. Започвам да говоря за политиците, които в момента са на власт, и сегашните, и предните, и по-предните. Те всички имат интерес към парите. След това към администрацията, която трябва да се занимава с контрола. И тя има интерес към парите. Хората, които организират този процес, това са хора, които са със сериозни позиции в армията и във военнопромишления комплекс, това са хора с генералски и полковнишки звания. Разбира се, говоря и за обикновени престъпници, които имат пари и работят с банки. И накрая на веригата остават обикновените хора, които работят за 350 лева. За съжаление, те са използвани за такива престъпни цели, заяви Воденов, цитиран от БНР.

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.