• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Юнкер: Ако ЕС се разпадне, на Балканите ще избухне война

Юнкер: Ако ЕС се разпадне, на Балканите ще избухне война

/КРОСС/ Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупредил американския президент Доналд Тръмп, че има опасност на Балканите да избухне нова война, ако ЕС престане да съществува, съобщава атинският в. „Катимерини" като се позовава на интервю на Юнкер за в. „Файненшъл таймс".

В интервюто Юнкер изразява загриженост от положителните реакции на Тръмп след решението на Великобритания да напусне Евросъюза.

Председателят на Еврокомисията предупредил вицепрезидента на САЩ Майк Пенс, че има опасност от нова война на Западните Балкани, ако ЕС престане да съществува, при което посочил като една от причините и насърчението от страна на Тръмп и други държави да последват примера на Обединеното кралство и да напуснат общността.

Вицепрезидентът Пенс беше в Брюксел на 20 февруари, но досега не бяха известни подробности за разговорите му.

Пред „Файненшъл таймс" Юнкер за пръв път разкрива за какво се е говорило на срещата му с Майк Пенс. „Казах на вицепрезидента да не говорят по този начин. Да не насърчават и други държави да напуснат, защото, ако ЕС се разпадне, на Западните Балкани ще има нова война", посочва председателят на Еврокомисията.

Юнкер е настоял също на държавите от Западните Балкани да се предложи ясна перспектива за членство в ЕС.

„Ако ги оставим сами, Босна и Херцеговина, Република Сръбска, Македония, Албания, всички тези държави отново ще има война", предупредил Юнкер.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Юнкер ГАД БЕЗПОДОБНА!!!! Това как да го разбираме - като покана за начало на ВОЙНА ако не стане каквото ти МРЪСНИКО искаш!!!! Плашиш а!!???!!!???... бял ден да не видите копои безподобни, кръвопийци ненаситни, блядове комунистически!!!!

24.03.2017 17:35:00

Анонимен

Откакато нашата България е в ЕС, населението ни загива (да, във физическия смисъл, без да броим избягалите в чужбина) както не е било и по време на война!!! Та на тоя въобще не му се връзвайте на приказките. Западът харесва нашата територия, но по възможност без населението.

24.03.2017 16:26:20

Анонимен

Юнкер, каун нещастен, коя от страните, които си изброил, е в ЕС?!?

24.03.2017 16:16:37

Анонимен

И кой е виновен бе юнкер за цялата тая световна бъркотия? Кой ги създаде тези държави? Не беше ли САЩ с НАТО предизвикаха конфлик и след това бомбардираха Югославия?

24.03.2017 16:12:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.