• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Росен Плевнелиев връчи орден "Стара планина" първа степен на руския посланик Юрий Исаков

Росен Плевнелиев връчи орден "Стара планина" първа степен на руския посланик Юрий Исаков

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев връчи орден "Стара планина" първа степен на руския посланик Юрий Исаков преди отпътуването му от България. Държавният глава посочи заслугите на дипломата за развитието на двустранните отношения. "Това отличие е признание както за неговите усилия и професионални качества, така и ясен знак за значимостта и важния характер, който българската държава отдава на двустранния диалог с Русия и желанието за неговото развитие и задълбочаване", заяви българският президент.

От своя страна Юрий Исаков изтъкна дългогодишните традиции на добри отношения между София и Москва и определи 8-те години начело на руската дипломатическа мисия в страната ни като най-хубавите в живота си. "Всичко в съвкупност направи тези осем години най-хубавите в моя живот, трудни, но хубави. Разбира се, не всичко, което беше замислено, беше осъществено. Мисля, че всички добре разбираме, че живеем в сложен, нееднопланов свят. Не винаги можем да направим нещата, така както ни се иска, но ако ми простите нескромността - виждам заслугата си за това, че аз наистина, както казват руснаците, на амбразурата заставах, за да не допусна като минимум нито ерозия, нито деградация на нашите отношения", каза Юрий Исаков.

Преди две седмици руският президент Владимир Путин определи за нов посланик у нас Анатолий Макаров, който е оглавявал във външното министерство в Москва департамента за работа със сънародниците зад граница.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.