• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Правителството отпуска допълнителни 100 милиона лева за заплати в МВР

Правителството отпуска допълнителни 100 милиона лева за заплати в МВР

/КРОСС/ Сто милиона лева допълнително ще отпусне правителството за увеличение на заплатите в МВР. Това обеща министърът-председателят на Бойко Борисов на срещата със синдикатите в системата тази сутрин. Протести днес ще има, обяви председателят на СФС на МВР Валентин Попов.

Планираните протестни действия за днес обаче няма да бъдат отменени, но още утре председателят на СФСМВР Валентин Попов ще се срещне с управителния съвет на организацията.

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов уточни, че отпуснатите пари не са сделка, за да спрат протестите и че премиерът е доволен от работата на МВР заради събираемостта на приходи в бюджета.

Очаква се днес ръководството на Вътрешното министерство и синдикатите да проведат нова среща, за да обсъдят увеличението на заплатите и допълнително отпуснатите средства. Договорено е униформените да вземат повече пари и през 2019 г.

„Очевидно очаквате да чуете нещо ново, хубаво ще го чуете. Поговорихме доста сериозно с министър-председателя Бойко Борисов по три основни неща, които както знаете са и наши искания от миналото лято. Две от тях мога спокойно да обединя в едно - това е спешни мерки за усъвършенстване на нормативната база в Министерството. Вторият основен въпрос е възнаграждението", обясни на брифинг след срещата председателят на СФСМВР Валентин Попов.

Той уточни, са обсъдили много внимателно участието на служителите от МВР в охраната на външна граница на Европейския съюз, в борбата с престъпността и контрабандата и техния дял в това приходната част в бюджета да е малко по-добра отколкото е била.

„В това отношение се оказа, че сме на много сходни позиции с министър-председателя. Всички присъстващи на срещата се обединихме около едно принципно положение, че очевидно в отговор на приноса, за който току що споменах, на колегите от МВР би трябва да се обмисли сериозно допълнително увеличение на заплатите им, което най-вероятно ще стане факт", обясни Валентин Попов.

Той поясни, че очаква много скоро да започне усъвършенстването на нормативната база в Министерството.

„В резултат на това общо мнение, до което стигнахме - не мога да говоря от името на всички колеги от синдикалните организации, но лично аз възнамерявам още утре да свикам УС на СФСМВР и да предложа да обмислим като ответна мярка временно прекратяване на протестните действия. Казвам временно, защото сме длъжни да изчакаме да видим какво ще получим откъм изменение на нормативна база - изменение на закон и подзаконови актове. Не изключвам варианта това временно да стане и постоянно", обясни председателят на СФСМВР.

„Категорично искам да заявя от страна на политическото ръководство, че днешната среща нямаше за цял да спре протестите. Постигнахме ясен и конкретен консенсус да започне работа за допълнително увеличение на възнагражденията на служителите от системата в МВР", обясни зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и допълни, че първата стъпка е направена в началото на тази седмица.

„Знаете, че в бюджета за тази година бяха предоставени 55 млн. лв. повече. Те са разпределени. В МВР ще седнем да поговорим по какъв начин да бъдат предприети действията за едно допълнително увеличение на средствата, които ще бъдат предоставени.

Ще започнем разговори по промени в действащото законодателството, включително и в подзаконовата нормативна база. Надявам се, че ще постигнем консенсус.

Премиерът Бойко Борисов заяви ясен, конкретен ангажимент за увеличение на възнагражденията и за 2019 г., а не само за 2018 г. Премиерът е удовлетворен от резултатите, които постигаме в противодействието и борбата с контрабандата и всички основни дейности на МВР", каза още Ципов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Само полиция ли има нека лекарите да вземат по малко от един сержант а медицинските сестри наполовина после ще затворят болници понеже са избягали навън а тъпи полицаи никой не търсете в чужбина

11.01.2018 16:33:58

Анонимен

Всичко е точно.

11.01.2018 12:24:13

Анонимен

Тъп ПР! Защо не го заложи "правителството" в бюджета на МВР ами сега си прави тъп ПР.

11.01.2018 11:00:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.