• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ "ЧЕЗ поиска шокиращо поскъпване на тока", пише вестник Сега.
Изданието посочва, че дружеството, около чиято продажба се вихри скандал вече втори месец, настоява нощната тарифа да поскъпне с 51%, а дневната да бъде увеличена с 5%. От ЧЕЗ искат и за значително увеличение на цените за достъп и пренос - съответно с 35 и 34%. Тези добавки формират около 1/4 от стойността на фактурата.

Останалите две енергоразпределителни предприятия - ЕВН и "Енерго-Про", искат далеч по-ниско увеличение. Всекидневникът цитира думи на шефът на КЕВР Иван Иванов, който успокоява, че няма да бъде допуснато значително увеличение.

Вестник Дума пише по темата, че още на 30 март ЧЕЗ са настояли за 51 % скок на цената на нощната тарифа ток. Това е станало ясно от писмо на Иван Иванов до лидера на БСП Корнелия Нинова.
Пoвече пациенти ще получат медицински изделия през 2018 година, като са договорени 828 нови. Това са съобщили от Здравната каса в коментар за вестник 24 часа по повод информацията, че новия реимбурсен списък на НЗОК е намален. 

"Брюксел би отбой за фалшивите новини", пише в заглавие на първата си страница вестник Труд. Изданието обяснява, че "походът на ЕС срещу фалшивите новини се отлага. От Брюксел неофициално са признали, че изработването на единно законодателство по проблема се оказва мисия невъзможна и се отлага заради предстоящите европейски избори през 2019 година. За дефиниция на невярната информация Европейската комисия няма да използва добилото популярност словосъчетание "fake news", a най-вероятно термина "дезинформация", информира Труд.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.