• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Няма увеличение на цените на стоките у нас заради страха от коронавируса

Няма увеличение на цените на стоките у нас заради страха от коронавируса

/КРОСС/ „В момента няма увеличение на цените на стоките, въпреки че се забелязва някаква паника и закупуване на определени стоки от магазините. Следим ситуацията всеки ден и по градове". Това увери министърът на икономиката Емил Караниколов, който от днес влиза в състава на кризисния щаб, създаден заради разпространението на коронавируса (COVID-19).

„Не се презапасявайте със стоки, не е необходимо към момента", призова той гражданите и увери, че в държавния резерв на страната има всичко необходимо, за да отговори тя на една евентуална кризисна ситуация.

Ето защо от него ще бъдат отпуснати 100 000 литра спирт, за да бъде преодоляна липсата на дезинфектанти, която вече се усеща в аптеките. Държавата влиза и в преговори с бизнеса, за да осигури и наличните на маски и предпазно облекло. В тази връзка предстои среща между икономическия министър и Асоциацията по текстил.

От своя страна председателят на щаба проф. д-р Венцислав Мутафчийски увери, че обществото ще бъде незабавно уведомено, ако заболяването бъде регистрирано у нас. От днес започва да действа и междулабораторен контрол на пробите, а комплектите, които се използват от нас, са от реномиран английски производител и са напълно надеждни, подчерта още ръководителят на щаба.

Досега тестовете са анализираха в две лаборатории в София, но от днес това ще става в още две - в Стара Загора и Варна. Страната ни има и достатъчна наличност от инфекциозни легла, където да бъдат лекувани пациенти.

От щаба за пореден път призова хората да не изпадат в паника и припомниха, че грипът се разпространява много по бързо от коронавируса, но той има малко по-голяма смъртност и засяга предимно хора с хронични заболявания.

От образователното министерство пък са изпратили указания до училищата и детските градини за спазване на по-добра хигиена като превенция срещи разпространението на заболяването.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.