• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Майките на деца с увреждания: Предлага се един „осакатен закон"

Майките на деца с увреждания: Предлага се един „осакатен закон"

/КРОСС/ Майките на деца с увреждания отново излизат на протести, защото изтече крайният срок, който бяха дали на управляващите, за да гласуват предложените законодателни промени. 

„Осакатен закон”, така майките на деца с увреждания в София нарекоха дългоочакваните промени в закона за хората с увреждания. Една от причините за това е, че в последния му вариант отпада текстът, че личната помощ се урежда със закон за личната помощ.

По думите на социалния министър Бисер Петков причината текстът да отпадне е чисто правна. В критиките към законопроекта е посочено, че няма как да се прави препратка към несъществуващ закон.

Премиерът Бойко Борисов отново заяви, че правителството ще отдели 150 млн. лв. повече догодина за хората с увреждания.

Националният протест ще започне днес в 17:30 ч. пред Народното събрание.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В България още от времето на „социализма“ съществуваха т.н. задължителни гинекологични прегледи по време на бременност. Дори за определени категории имаше глоба от 30 лв. за неявяване. Това за заплати от 80 до 150 лв. представляваше около 30% от заплатата. При сегашните заплати това би се превърнало в 300 лв. На този задължителен и БЕЗПЛАТЕН преглед на жените освен стандартния преглед се практикуваше т.н. „биохимичен скрининг“ за генетични увреждания. Този преглед съществува и до днес и все още е безплатен, но в условията на „кривиразбраната демокрация“, той не е задължителен и не се наказва. Оттук следва и моят въпрос: Колко от жените, които гордо дефилират, добре облечени, гримирани и фризирани, пред Народното събрание със своите увредени деца са минали през този „биохимичен скрининг“ и защо не им е потърсена отговорност?

02.10.2018 15:10:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.