• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Общо 1200 души присъстваха на тазгодишния 15-ти Национален конгрес по кардиология

Общо 1200 души присъстваха на  тазгодишния 15-ти Национален  конгрес по кардиология

/КРОСС/ Учени, лектори и инженери от цялата страна се събраха на тазгодишния 15-ти по рода си Национален конгрес по кардиология. На събитието бяха поканени, както различни специалисти, в областта на кардиологичните заболявания, така и фирми, които да демонстрират своите разработки и продукти, свързани със сърдечно-съдовите проблеми. Както бе обявено по-рано от организаторите, срещата се състоя в Националния дворец на културата в град София. По данни, участие в него взеха общо 1200 души.
В четири от залите бяха проведени различни пресконференции, по теми засягащи сърдечно- съдовите заболявания. Част от тях, посветени на най-честите причини за възникването на заболяванията, тяхната честота, различни синдроми и тяхното най-общо разпознаване.
Специални гости на събитието бяха двамата чуждестранни кардиолози- новият президент на Световната кардиологична асоциация- професор Дейвид Ууд и вицепрезидентът на Европейското дружество на кардиолозите- професор Бела Меркели.
Водещи компании, фокусирани върху проектирането и разработката на иновативно медицинско оборудване взеха активно участие в конгреса. Всяка фирма разполагаше със свой щанд, на който да промотира дейността си и своите хай-тек продукти, в областта на кардиологията. Сред иновациите, които бяха представени на конгреса, се отличи високотехнологичния софтуер, разработен и патентован от БТЛ Индъстрийз. Новият софтуер за ранно диагностициране на синдрома на внезапната смърт е истинско революционно откритие в света на медицината.

Синдромът на внезапната смърт годишно засяга 325 000 души в САЩ и е причина за половината от леталните изходи, свързани със сърдечни проблеми. Този синдром обикновено протича безсимптомно и рядко може да бъде уловен, без необходимия за целта скрийнинг. Според данните, синдромът на внезапната смърт, наричан още тихият убиец, поради липсата на предхождащи признаци, може да настъпи и при активни, млади хора, най-вече спортисти, в следствие на интензивни или силови упражнения, при вроден, или придобит дефект на сърцето.
Разработката на новия софтуер цели ранното установяване на заболяването и неговото навременно диагностициране.
Освен иновативният софтуер, много други високотехнологични решения бяха представени на тазгодишния конгрес, изнесоха се полезни лекции и се обсъдиха съвременни методи за превенция и лечение на сърдечно-съдови заболявания.
Под формата на дискусии по актуални теми и презентации на технологични разработки, 15-ят Национален конгрес по кардиология се превърна в едно значимо събитие, отразяващо технологичния напредък в медицината и най-новите и ефективни средства за борба с кардиологичните заболявания.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.