• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Френският премиер предупреди: Дебатът за буркините предстои!

Френският премиер предупреди: Дебатът за буркините предстои!

/КРОСС/Френският премиер Манюел Валс заяви, че съдебното решение за преустановяване на забраната за носене на буркини в средиземноморски град не слага крайна на според него фундаменталния дебат, предаде Асошиейтед прес.

Валс написа на страницата си във Facebook, че заклеймяването на буркините "по никакъв начин не поставя под въпрос личната свобода" и че става дума за заклеймяване на "смъртоносния, ретрограден ислямизъм".

"Буркините не са религиозен символ, а утвърждаване на политическия ислям в общественото пространство", написа той.

Решението за преустановяване на забраната за носене на буркини в град Вилньов-Лубе отваря пътя за съдебни дела в близо 30 други града с подобни ограничения, ако кметовете откажат да отменят заповедите си, отбелязва Асошиейтед прес.

Премиерът социалист подкрепи въвеждането на забраните и заяви в коментара си, че "мълчанието е равнозначно на малко отстъпление".

Някои жени във френското правителство открито изразиха несъгласие с позицията му.

ООН приветства решението на Държавния съвет на Франция да преустанови действието на забраната за носене на буркини във Вилньов-Лубе, заяви говорителят на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун Стефан Дюжарик, цитиран от ТАСС.

"Приветстваме това решение. Мисля, че достатъчно ясно изказахме становището си, че достойнството на хората трябва да бъде уважавано", каза той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А за нашето достойнство кога ще се помисли ! По аерогарите ни проверяват до основи, имаме визи за САЩ, Канада, а за тези визи ни разследват до девето коляно! Унизително и срамно ! В същото време в Европа влиза който и както си поиска, без някой да ни пита ! И после ни говорят за някакви човешки права !

28.08.2016 05:14:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.