• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Президентът е опростил задължения за близо 400 хил.лв.

Президентът е опростил задължения за близо 400 хил.лв.

/КРОСС/Задължения към държавата за близо 400 хиляди лева са опростени от президента Росен Плевнелиев. Това съобщи Пламен Конов, който ръководи Комисията за опрощаване на несъбираеми държавни вземания. Тя работи от 2012 г. и е одобрила малко под 200 молби. Най-честият случай е на опрощаване на задължение на майки, които са получавали обезщетения през втората година от майчинството си, въпреки че децата им са посещавали детска ясла.
Близо 350 майки са поискали да им бъдат опростени майчинските за втората година, обясни Пламен Конов. 92 молби са удовлетворени.
"Това са майки, които дават децата си на детска ясла, но не се връщат на работа. Парадоксалното в случая е, че дечицата, обикновено до две годишна възраст, много често боледуват, така че времето на пребиваване в детското заведение е нищожно малко, но въпреки всичко, чисто формално то поражда повода от възстановяване на сумата, която държавата изплаща на майките", коментира той.
В повечето случаи опростените задължения практически са несъбираеми и не ощетяват фиска.
"Възрастен човек на 85 години с един автомобил, който преди 20 години е спрял от движение, без роднини, без наследници, ясно е на всички, че записването на това задължение, което той има към фиска е несериозно, защото той никога няма да може да генерира и да възстанови тези свои суми", обясни още Конов.
Комисията не може да опрощава задължения за ток, вода и парно, както и банкови кредити, защото това не са държавни вземания.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.