• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ Тъмни пари в МВР, Бъчварова разреши даренията, пише на първа страница ТРУД. По време на министър Цветлин Йовчев даренията бяха забранени, за да няма конфликт на интереси, припомня вестникът. Заповедта е отменена през август миналата година.

Според СЕГА само за месец бюджетът е натрупал един милиард и 900 милиона лева дефицит. Според предварителните данни от изпълнението на бюджета, дефицитът е натрупан през декември, но от Министреството на финансите все още не са представили разчет по какви направления са раздадени тези пари.

Изпълнителният директор на фонд "Земеделие" Румен Порожанов декларира в интервю за 24 ЧАСА, че усвояването в земеделието е 99 на сто и не е и мечтал за това. Той уверява, че дори едно заявление не е останало неразгледано, а загубата на европари в земеделието е само 24 милиона евро.
Защо "Газпром" притиска "Овергаз" разследва в днешния си брой КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.
Дори ромите раждат по-малко, пише МОНИТОР по повод пика на демографския срив, наблюдаван у нас. 

Председателят на БСП Михаил Миков е цитиран във водещото заглавие на ДУМА. По повод пребиваването на бившия вече лидер на ДПС Лютви Местан в турското посолство, той задава въпроса "Къде са службите". СЕГА помества коментар по темата със заглавие "ДПС си остава партия на статуквото". Авторът на коментара, експертът по политически маркетинг и пиар Арман Бабикян подчертава: "Големият, сериозният проблем е, че за повече от четвърт век никой не предложи друга стабилна формула за интегриране на мюсюлманското население."

Елитни училища режат от критериите за прием в първи клас предимството за второ или следващо дете, ако първото вече е прието там, показва проучване на МОНИТОР. В някои от престижните училища отпада и бонуса за децата на учителите и на общинските служители.
СТАНДАРТ информира, че от следващияТ месец ще бъдат спрени от движение 350 хиляди коли, които са без застраховка "гражданска отговорност". Това е близо 12 на сто от автопарка на страната.
НОВИНАР излиза със заглавие "Грипът ни връхлита от Иран". Грипната вълна тази година закъснява, добавя изданието, като цитира информация на БНТ. 
Ненужни подаръци са задръстили сайтовете за продажби според ТЕЛЕГРАФ. След Коледа и Нова година най-продавани на изгодни цени са мобилните телефони и домакинските уреди. ЗЕМЯ съобщава, че 300 хиляди души искат да се проведе референдум за цените на горивата у нас. За да влезе подписката в парламента, са необходими още 100 хиляди души. 

ТРУД помества извадки от интервюто на бившия държавен секретар на Съединените щати Хенри Кисинджър за германския вестник ХАНДЕЛСБЛАТ. Изпитвам огромна симпатия към действията на канцлера Мрекел, казва Кисинджър по повод бежанската криза. Мирното напускане на сцената на Башар Асад ще бъде един от компонентите на бъдещото споразумение, прогнозира още световноизвестният визионер. СТАНДАРТ също цитира Кисинджър със заглавие "Западът да се примири, че Путин държи ключа към мира".
24 ЧАСА информира, че през миналата година 222 бебета са кръстени на популярната сучастието си в детския конкурс на "Евровизия" изпълнителка Крисия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.