• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Заплатите с 25 процента по-ниски от разходите за живот" - това е водещото заглавие на вестник "Дума" днес. От КНСБ изчислиха, че за месечната издръжка на човек са необходими, осреднено, минимум 580 лева.

"Земя" също акцентира на изследването на КНСБ със заглавие: "Неравенството расте". В същото време в страната ни е най-голямата в Евросъюза разлика в доходите на най-бедните и най-богатите.

Три хиляди лева са необходими всеки месец на четиричленно семейство в столицата, допълва по темата "24 часа".

"Труд" помества данни от изследване на "Барометър България", според които ръстът на доходите крепи рейтинга на правителството. 36 на сто от анкетираните имат доверие на министър-председателя.

"24 часа" е поръчал изследване на център "Тренд", което показва, че държавният глава има 63 на сто одобрение, Мая Манолова - 62%, трета е Православната църква.

Започва ремонт на току-що приетия антикорупционен закон, съобщава "Сега". Управляващото мнозинство се готви да направи промяна в обнародвания преди месец закон. ГЕРБ и патриотите внесоха предложение общинските съветници да изчистят конфликтът на интереси до 1 декември 2019 г., обяснява вестникът.

"Разнобой в патриотите", пише "Стандарт". Валери Симеонов упрекна ВМРО, че се крият от преговори. Волен Сидеров заяви: "Проблемите не са в дискотеките", визирайки усилията на вицепремиера Симеонов да се бори с шума в курортите.

Комисията за защита от дискриминация е защитила програмния директор на БНТ Емил Кошлуков, съобщава "Труд". От Комисията смятат, че е имало атаки с обидно съдържание към Кошлуков заради изразено негово мнение. Преди няколко дни програмният директор отговори с нецензурен жест на нападки към него и телевизията в ефир, след което се извини.

Комисия за защита на потребителите е обект на анализ във вестник "Сега". Под заглавие "Комисия за заблуда на потребителите" изданието коментира, че няколко сблъсъка с институцията са достатъчни, човек да се запита какъв е смисълът от нея.

Абонати на мобилните оператори в селата се оплакват, че нямат мрежа, пише "Телеграф". Плащаме за бърз интернет и за мобилни телефонни услуги, а нямаме такива услуги, жалват се жителите на малките населени места. Ако обаче се прекратят договортие, неустойката е по-висока от месечната абонаментна такса, почертава вестникът.

"Монитор" предупрежава, че до края на седмицата в планините има риск от лавини - убийци. Предстоящите валежи и вятърът предизвикват снежни козирки и лавини, поясняват планинари.

"Монитор" информира също, че сдружения на домоуправители предлагат да изплащаме земята под блока за няколко години през данъците за имота.

"Постът доближава човека до Бог", пише "Стандарт" по повод започналият вчера Великденски пост, който е най-дълъг от всички периоди на църковен пост - 49 дни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.