• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/"Крадат фирми с електронни подписи на мъртъвци", съобщава, от първа страница, вестник "Труд". В интервю за вестника, председателят на нотариалната камара Красимир Кантарджиев казва още, че бедни хора продават самоличността си на измамници само за 20 лева. В повечето случаи, нотариусът не подозира, че удостоверява измамна сделка, уверява Кантарджиев.

Според "Телеграф", антибиотиците в Румъния се продават на половината на нашите цени, ДДС за лекарства там е 9 на сто от 1 юли. У нас пък се въртят далавери със 100 медикамента, пише още изданието. Вече има черна борса, медикаментите се съхраняват в складовете, а ги няма по аптеките, защото са приготвени за износ в чужбина. След износа се внасят отново, но на по-високи цени.

"Плашете се от бежанци от Либия, не от Сирия", съветва, в интервю за "Труд", заместник-председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, който беше на посещение във Варна.

"Бежанци щурмуват Европа през полярния кръг", идват към Евросъюза през границата с Норвегия, пише на първа страница "Монитор". Изданието цитира британския "Гардиън", в който се описва новия маршрут на мигрантите - от Далечния Изток на Русия се щурмува границата с Норвегия.

"Дума" допълва темата с водещо заглавие: "БСП иска свикване на Консултативния съвет за национална сигурност заради бежанците". Вестникът цитира журналистическо разследване на Стефан Ташев, според което столичният булевард "Мария Луиза" е пункт за пренасочване на бежанците, превозвани до Видин и Сърбия.

В "24 часа" министърът на външните работи заявява: "България предлага на НАТО и Европейския съюз стратегия срещу "Ислямска държава". Трябва по-голям фокус срещу военните намерения в Сирия, казва министърът в интервюто за вестника.

"Капитал дейли" съобщава, че Комисията за финансов надзор е приела нови правила в наредбата си, с които ограничава достъпа до информация. Ако тези правила окончателно се приемат, то тази комисия ще се превърне в една от най-непрозрачните институции у нас, коментира финансовият всекидневник.

В анализ, препечатан в "Труд" от сайта"Площад "Славейков", се казва: "Българската администрация има една-единствена цел - да те накара да се чувстваш безпомощен, зависим и мизерен в съществуването си".

Според "Монитор", необходими са хиляда и петстотин учители за учебната година, която ще започне след две седмици. Най-търсени са преподавателите по чужди езици.

"Сега" излиза със заглавие на първа страница: "Учениците от Русе са първи по успех в страна". Кърджали отстъпва от втората си позиция в челната тройка, позицията му заема Търговище, третото място е за София област. Бургас и Разград са последни. Това са данни на регистъра на дипломите за средно образование.

"Фермерите в луда надпревара за 50 милиона евро", е водещото заглавие на "Земя". От 7 до 12 септември има извънреден прием на проекта за техника по старата Селска програма, уточнява изданието.

Днес вестниците пишат и коментират успеха на актьора Самуел Финци в Германия. Той беше признат за актьор на годината в Германия от 42-ма видни критици и журналисти в специална анкета.

"Новинар" излиза днес с водещо заглавие, посветено на друг български успех - "Българин изобрети уникален часовник преводач". Владимир Ичевски разказва, че изобретението му, на големина колкото ръчен часовник, разчита непознатите думи за по-малко от 2 секунди. Ичевски усилено търси финансиране, за да внедри в производството изобретението си.

За "Стандарт" и "24 часа" най-важна е темата с отново повредения самолет на властта. "Бойко кръжи над Варна заради отказали колесници", пише "Стандарт", а часовият вестник допълва "Фалкон"-ът дава един и същи дефект за трети път в рамките на 6 месеца.

Днешните централни вестници информират и за новите намаления по Черноморието за почиващи през септември. "Стандарт" информира и че в Гърция може да се почива пет дни за 95 лева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.