• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Акцентите в печата

Акцентите в печата

/КРОСС/ "Американският университет започва изпълнение на волята на наш емигрант, покойният доктор Андрей Георгиев, завещал един милион долара на профилираната гимназия "Найден Геров" в Лом". За това пише Труд на първа страница. Починалият преди три години лекар е решил парите да се използват за обучение на даровити деца. Щедрият ни сънародник е роден в София през 1921 година и е завършил гимназията в Лом.

"Наградиха българка, създала първия таблет за незрящи", съобщава 24 часа. Кристина Цветанова беше отличена от Европейския съюз за изгряващ предприемач, жена, на възраст до 30 години. Тя получава 20 000 евро. Кристина е главен изпълнителен директор на австрийско дружество, отличено през декември като най-добра европейска компания за динамично развиващи се бизнеси.

"Идат скъпа вода, ток и парно", предупреждава Земя. Водата най-вероятно ще поскъпне, предстои да се реши дали природният газ ще повиши цената си от април, което пък ще доведе и до поскъпване на отоплението и топлата вода. Изданието цитира енергийния експерт Иван Хиновски, според когото е неизбежно и повишаването на цената на електроенергията. Дума интерпретира темата с водещо заглавие "Регулатори недопустимо се намесиха в кампанията". Енергийният и воден регулатор и Комисията за защита на конкуренцията се опитват да влияят на политическата надпревара, смята вестникът.

Водещото заглавие на Сега - "И техническите специалности вече приемат с матура по български език". Друго заглавие на вестника допълва "Новият план-прием за студентите скара ректорите и Министерството на образованието". Повод за раздора е новият ред за определяне на приема, според който броят на студентите ще се изчислява на база на приетите в предходната година само по държавна поръчка, изключват се бройките за платено обучение.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.