• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Задържаните наркотици за 3 млн. лв. били приготвени за изнасяне в ЕС

Задържаните наркотици за 3 млн. лв. били приготвени за изнасяне в ЕС

Стара Загора /КРОСС/ Окръжният съд в Стара Загора има готовност да гледа още утре, петък, постоянна мярка за неотклонение на тримата мъже от Казанлък и село Бузовград, които са били задържани на 12 август при операция на ДАНС, при която са били иззети 112,890 кг синтетични наркотични вещества под формата на таблетки. За операцията съобщи днес Окръжната прокуратура в Стара Загора, под чието ръководство тя била проведена.
Стойността на наркотика надхвърля 3 милиона лева, каза пред "24 часа" говорителят на Окръжната прокуратура в града на липите Нейка Тенева, която е и наблюдаващ прокурор. По случая е образувано досъдебно производство. Засега тримата задържани - М.И.М., Р.П.Ц. и И.Р.И. са в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане. Този срок тече от 13 август и изтича в събота, но най-вероятно още утре Тенева ще поиска от съда да ги остави за постоянно в ареста. На задържаните вече да повдигнати обвинения по член 354а, ал. 2 от Наказателния кодекс.
Следствените действия по случая продължават.
От свои източници "24 часа" разбра, че в случая става въпрос не за производство, а за съхраняване на наркотици, които трябвало да бъдат разпространени в държави от Европейския съюз. С акцията на ДАНС това било предотвратено.
В село Бузовград коментираха, че задържаният от тяхното село е Михаил И., който живеел с майка си. Според местните, той работел в казанлъшката фирма "Българска роза-Севтополис", в която произвеждат лекарства на билкова основа. Мъжът често се оплаквал, че парите не му стигат. Тепърва ще се изяснява дали е прилагал професионалните си знания в прогитвянето на хапчета и при наркотиците.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.