• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Първият полуфинал на Фен Купа 2017 стартира без капка фалш в града на липите

Първият полуфинал на Фен Купа 2017 стартира без капка фалш  в града на липите

/КРОСС/ Първият полуфинален кръг от 15-тото издание на Kamenitza Фен Купа стартира без капка фалш днес, на изкуствения терен на стадион „Берое" в Стара Загора. Участници в него са 8 отбора от област Сливен и 24 тима от област Стара Загора. Всеки от тях е доказал уменията си по време на предварителните квалификации, в които се включиха близо 100 тима от двата областни центъра.

Съревнованието за старозагорската Фен Купа 2017 беше официално открито от бившия световен шампион по лека атлетика и настоящ зам. кмет на Стара Загора Красимира Чахова. Тя се появи на терена в компанията на старшия треньор на националния отбор на България по баскетбол Любомир Минчев, спортно техническия директор на ПФК „Берое" Валентин Грудев и ветерана на „Берое" Васил Драголов.

По време на встъпителната церемония зам. кметът Красимира Чахова разкри голяма новина: „Много се радвам, че Kamenitza Фен Купа отново е в Стара Загора. За нас е чест да сме домакини на първия полуфинал за 2017 година. На мен се пада удоволствието да ви споделя, че този сезон Фен Купа не само ще започне в Стара Загора, но и ще завърши тук. Градът ни ще бъде домакин на националните финали на турнира, които ще се проведат на 30 септември и 1 октомври."

Легендарната лекоатлетка се изяви и като мениджър на отбора на община Стара Загора в традиционния демо мач по случай откриването. Опонент на общинарите беше сборен тим на медийни представители от града и региона. И двата тима се представиха на ниво и срещата протече много оспорвано. Последният съдийски сигнал дойде при резултат 8:5 за общинарите. Най-резултатен за журналистите беше Желязко Динев  от ТВ Стара Загора, който отбеляза хеттрик. За общината с най-точен мерник беше Николай Стоев. Той наниза 4 красива гола, въпреки героичните изпълнения на вратаря на журналистите Емил Димов - пресаташе на ПФК „Берое".

След като общинарите и журналистите дадоха страхотен тон за начало на мачовете, ентусиазираните полуфиналисти „завладяха" терените. Емоциите ескалираха още в първите дербита и посетителите станаха свидетели на невероятно футболно зрелище. Най-атрактивен и резултатен беше сблъсъкът между „Камите" (Сливен) и „Галерия" (Стара Загора). „Камите" веднага показаха, че името им не е случайно, като обсипаха противниковия вратар с мощни кинжални удари. До края на мача те изпънаха мрежата на „Галерия" общо 3 пъти и допуснаха само един ответен гол във вратата си.

Мачовете от първия полуфинален кръг на Фен Купа 2017 продължават и утре. Само един от 32-та отбора полуфиналисти ще спечели квота за националните финали на турнира и ще продължи да се бори за голямата награда. Тъй като тази година Фен Купа се провежда под мото „Без капка фалш", организаторите ще позволят на националните шампиони сами да изберат кой любим футболен отбор в рамките на Европа искат да гледат на живо.

Името на регионалния шампион на Стара Загора и Сливен ще стане ясно утре, веднага след финалния мач, който стартира в 13:00 часа. Снимки и още актуална информация можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.