• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Захариева: Трябва да се спре с популисткото намаление на цената на тока

Захариева: Трябва да се спре с популисткото намаление на цената на тока

/КРОСС/ "Нашата прогноза е че неизпълнението в приходната част на бюджета ще е около 1 милиард и 100 милиона лева", прогнозира в студиото на предаването "Денят започва" вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

"Предвид факта, че имаме две спрени програми, (един) милиард и 300 милиона е длъжник оперативна програма "Околна среда", припомни тя.

Министърът каза още, че служебното правителство е дало 260 милиона по програма "Околна среда" и 188 милиона по ОП "Регионално развитие" за да се разплати с фирми и общини.

Ако ние не направим актуализацията на бюджета, следващото правителство просто няма да има време. Ако актуализацията не бъде направена, много европейски средства ще бъдат забавени, ще има много по-малко пари за зимно почистване и за ремонти по пътищата. Това не са харчове, а минималните средства, които трябват, за да функционира държавата по правилния начин, подчерта вицепремиерът.

За КТБ Захариева беше категорична, че "какъвто и да е сценарият трябва да се платят минимално гарантираните влогове"

На въпроса значи ли че актуализацията е сигнал, че всеки, който иска пари ще ги получи Захариева отговори - "Не, не, в никакъв случай".

За 160-те милиона за заплати в МВР, предвидени в актуализацията на бюджета, вицепремиерът с ресор икономика каза, че парламентът е този, който трябва да реши дали ще даде тези пари или ще измени закона, с който бяха вдигнати заплатите на служителите от това министерство и ще намали заплатите им.

"Но е факт, че е крайно време да се случат реформите. Има сектори, в които потъва като в черна дупка", допълни тя.

По думите й, "енергетиката е един от нереформираните сектори" и "не е честно ние да плащаме за лошите проекти извършени през годините".

"Това увеличение на тока покрива едва 20 % от дупката между това, което се получава по закон НЕК трябва да изкупи - като дългосрочни договори, ВЕИ централи, кафява енергия, топлофикациите, заводските централи и това, на което всъщност продава", каза Захариева и посочи, че да необходими комплексни решения в този отрасъл. Затова е бил създаден и Енергийният борд.

"Трябва да се спре с популисткото намаление и популисткото говорене, защото тези дупки, които се получават от това, пак ще дойдат при нас", посочи още Екатерина Захариева.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Орех

По заповед на своя вожд Винету, Захариева предрича апокалипсис и обвинява предходното правителство за това. Жалки и прозрачни действия.

30.09.2014 11:24:10

цаца

Стига с тези пътища, бе, гербави подлоги! Хората нямат какво да ядат и с какво да си платят сметките!

30.09.2014 11:23:59

Мая

Захариева, агент Буда така ли ти каза да кажеш? Писна ни от "калинките" на герб!

30.09.2014 11:23:48

Батка

Какво сте се хванали с тази актуализация, която дори е абсолютно ненужна?! Но нали трябва да подготвите почвата за шефовете си от герб, пискате до небесата.

30.09.2014 11:23:37

Стан

Организирате изборите и се махате! Стига с тези всекидневни опити да откраднете максимално много държавни пари!

30.09.2014 11:23:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.