• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Захариева: Енергетиката е изправена пред колапс

Захариева: Енергетиката е изправена пред колапс

/КРОСС/ "Енергийният борд се създава с цел подпомагане на сектора. На неговите заседания ще бъде обсъдена реалната ситуация в енергийния сектор, както и ще бъдат предложени решения и платформи, за излизане от кризата. Една от първите задачи пред Енергийния борд, която ще бъде решена още днес, е да се създаде експертен съвет към него, който да подготвя дневния ред на заседанията." Това обяви вицепремиерът Екатерина Захариева, която председателства първото заседание на борда.

Припомняме, че на последното си редовно заседание служебното правителство на проф. Георги Близнашки реши официално да създаде Енергиен борд, който да намери решение на проблемите в сектора. В борда участие ще вземат представители на трите електроразпределителни дружества и на останалите участници в бранша. Бордът ще заседава за момента при закрити врата, което според вицепремиера Захариева не означало липса на прозрачност, тъй като цялата информация около работата му ще се публикува на сайта на Министерски съвет.

"Не е тайна за никого, че състоянието на системата е доста тревожно. Енергетиката е изправена пред колапс. Трябва да се вземат редица мерки, за да излезем от това положение. Трябва да се търси пазар на електрическата енергия, атрактивна бизнес среда, достъпни цени за изкупуването на ел. енергията и да спазваме обещанията към ЕС, свързани с опазването на околната среда", каза още Захариева.

„Бордът предлага решенията на компетентните държавни органи, но няма как сам да ги взема", обясни обаче Захариева.

Като председател на новия орган тя се зарече, че при търсене на отговорите на въпросителните в сектора ще се спазва върховенството на закона, ще се стреми да се създаде ефективно работещ пазар на електрическата енергия; атрактивна бизнес среда; да се осигури социална среда; да се опази и на околната среда и не на последно място да се постигне равнопоставеност на всички участници в сектора.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

sinuxe

zachto, li?

02.09.2014 22:06:57

sinuxe

zachto, li?

02.09.2014 22:06:17

sinuxe

zachto, li?

02.09.2014 22:05:39

Анонимен

...и сега ние ще я спасим,като плащаме по-скъп ток.Хайде първо реформи.Хайде,че скоро ще стане шумно по площадите.

02.09.2014 17:26:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.