• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Екатерина Захариева: Президентът никога не се е месил директно в работата на НСО

Екатерина Захариева: Президентът никога не се е месил директно в работата на НСО

/КРОСС/ Една от най-важните задачи в съдебната реформа да се направят промени в следствието, за да стане по-ефективно то, както и трябва да се върви към повишаването на кадрите в следствието и прокуратурата, за да бъде по-ефективна тяхната работа. Това каза в сутрешния блок на БТВ Екатерина Захариева, министър на правосъдието. 

Бившият началник на кабинета на президента коментира думите на Лютви Местан, че президентът не е знаел за това, че охраната му от НСО е свалена, като  абсолютно възможно. 

Президентът никога не се е месил директно в работата на службата, на първо място, защото тя действа като самостоятелна институция и една директна намеса би могла да бъде сметната за политическо влияние, каза Екатерина Захариева и добави: Още повече, че в случая с господин Местан не става дума за личност от тези, които задължително имат охрана от НСО като президент, премиер, председател на Народното събрание и така нататък.

Христо Иванов свърши много работа докато беше правосъден министър и той успя да сложи съдебната реформа във фокуса на вниманието като може би най-важната реформа, която хората очакват да се осъществи. Съзнавам отговорността в тази връзка и аз и моя екип продължаваме да правим всичко възможно, за да продължи тя да се осъществява, коментира Захариева.

Надявам се компетентните органи да направят необходимото разследване относно записите на разговорите между Румяна Ченалова и Владимира Янева и то не толкова за това дали те са законни, ясно е, че не са, а относно доколко е достоверна информацията в тях, каза още правосъдният министър. Тя отрече информациите в медиите, че е близка както към така наречения кръг „Капитал" или че е близка до ДПС. Мисля, че с действията си съм показала, че винаги действам независимо и професионално, заяви Екатерина Захариева. Тя коментира, че в момента прокуратурата е много централизирана и там също е необходимо да бъде извършена сериозна реформа.

Иначе гражданите са абсолютно прави, че само измененията в закона за съдебната власт няма да подобри директно работата на съдебната система. Законите трябва да се променят така че, когато един прокурор, съдия и служител в съдебната система не си върши качествено работата, той да понася наистина своите наказания, както и че трябва да се подобри бързината, с която се осъществяват съдебните процеси, коментира още правосъдният министър. Ако видя, че промените в закона за съдебната власт и другите промени в законите, които са заложени да се осъществят и които са не по-малко важни от промените в конституцията, ако видя, че те не започнат реално да се случват, това би било моята граница в един момент, за да реша да се оттегля от поста министър, каза Екатерина Захариева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нема начин гафовете на онова да не са сътворени в определена степен и от това .

08.01.2016 14:32:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.