• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Захарова отговори на молбата на Джон Кери за освобождаването на Савченко

Захарова отговори на молбата на Джон Кери за освобождаването на Савченко

/КРОСС/ Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова отвърна на молбата на държавния секретар на САЩ Джон Кери да бъде освободена украинската гражданка Надежда Савченко, който нарече задържането й неспазване на Минските споразумения, предаде RT.

Захарова припомни, че в Минските споразумения не се споменава нищо за украинската гражданка Надежда Савченко, която е обвиняема в Русия за убийството на двама руски журналисти в Донбас.

„Всичко това предизвиква огромни съмнения в оригиналността на авторството. Не може Джон Кери да не знае, че в Минските споразумения няма нито дума за Надежда Савченко и нейното дело не попада под нито един от описаните там случаи“, написа Захарова на страницата си във Facebook.

Според нея публикуването на подобна молба за освобождаване на подсъдимия ден преди заседание на съда е опит за оказване на пряк натиск върху съда с цел да се повлияе на решението му.

Официалният представител на руското външно министерство припомни, че Държавният департамент на САЩ не е проявил никакъв интерес към разследването на убийството на двамата руски журналисти от ВГТРК.

„Игор Корнелюк и Антон Волошин бяха журналисти, убити докато са изпълнявали професионалните си задължения. Пълното безразличие към откриването на убиеца на представителите на медиите, за чиято съдба обикновено е толкова загрижен Държавният департамент, е пряко доказателство за използването от Вашингтон на проблематиката, свързана с човешките права, единствено за политически цели“, подчерта Захарова.

Официалният представител на МВнР на Русия добави, че публикуваното изказване изглежда нелепо на фона на появяващите се всеки месец нови данни за тайни затвори на ЦРУ и съдбата на международния контингент в Гуантанамо, които се намират извън контекста на съдебната система и Конституцията на САЩ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

загрижете се за турските престъпления ,колеги.

10.03.2016 13:28:42

Анонимен

Егати безочието .Нима Русия казва на Сащ кого да освобождава и кого да оправдава.Плътно заставам зад мнението на Захарова.Когато Сащ започнат да съблюдават наистина демокрацията и човешките права на всички хора без да извличат политически дивиденти,тогава могат да имат претенции спрямо Русия.

10.03.2016 10:32:03

Анонимен

подкрепям първия анонимен, другите двама трябва да се лекуват и то недоброволно

09.03.2016 20:52:19

Анонимен

престъпниците -путлеровци ,чедата на активните бандити и на шумкарите които обикаляха в кръг мандри и кошари срам и свян при вас няма поне си замълчете негодници !

09.03.2016 19:57:02

Анонимен

Наред за отвличане е Лилипуткин и предаването Му на Международният наказателен съд в Хага, за да получи възмездие за многобройните военни престъпления, извършени от Русия!

09.03.2016 17:37:02

Анонимен

абе тоя кери защо не си го навре сам,за да не му помогнат руснаците

09.03.2016 10:39:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.