• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Край на алкохолния туризъм на Майорка и Ибиса

Край на алкохолния туризъм на Майорка и Ибиса

/КРОСС/ Испанските Балеарски острови одобриха закон, който забранява обиколките по кръчми и намаленията на напитките в определи часове (т.нар. happy hours) в три популярни туристически дестинации в опит за борба с „алкохолните почивки", предаде Би Би Си.

Ограниченията се отнасят до популярните сред туристите Плая де Палма, Магалуф в Майорка и Сан Антонио в Ибиса. Регионалното правителство обяви, че това е първият по рода си закон в Европа.

Ибиса и Майорка отдавна са магнит за млади британски, германски и ирландски туристи. Одобрените вчера мерки са едва поредният опит от страна на властите да опитат да обуздаят злоупотребата с алкохол на средиземноморските острови. Въпреки че някои търговци смятат, че дребният бизнес ще пострада от това.

Новият закон включва серия от мерки срещу т.нар. алкохолен туризъм, при който посетителите са насърчавани да пият. Организираните обиколки на кръчми вече не може да бъдат рекламирани или провеждани на трите популярни дестинации.

Намаленията на алкохол са забранени, парти-лодките не може да бъдат рекламирани в трите зони. Машините за алкохол и рекламите на алкохолни напитки също са забранени, като властите заявяват, че магазините, продаващи спиртни напитки трябва да затварят от 21,30 до 8 часа сутринта.

Новите регулации забраняват т.нар. балконинг, когато хората скачат от хотелските балкони, често в басейни. Местният бизнес, който нарушава новия закон, е заплашен от глоби до 600 000 евро или затваряне за срок до 3 години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

А у нас кога?

Алкохолни туристи, добре дошли в булгаристански Слънчев бряг - евтини проститутки, разреден алкохол, мазна чалга и бол селяци. Велкоме!

18.01.2020 16:49:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.