• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Радев отказа среща с ГЕРБ за промените за "Гражданската отговорност”

Радев отказа среща с ГЕРБ за промените за "Гражданската отговорност”

/КРОСС/ Не искам да се намесвам в законодателния процес на българския парламент. Това заяви президентът Румен Радев по повод исканата среща с него от ГЕРБ във връзка с предложенията, засягащи застраховка „Гражданска отговорност”, предаде БГНЕС. „Ако искат да обяснят нещо на някого, трябва да бъде обяснено на българския народ. По Конституция президентът стои в края на законотворческия процес. И аз активно участвам в него“, каза още държавният глава.

Радев съобщи, че е наложил вето на Закона за корпоративното подоходно облагане.  “С това давам възможност на парламента да има достатъчно време да разгледа ветото и да не се забавят сроковете за приемане на бюджет 2019 г.“, каза Радев, цитиран от „Фокус”.

На 7 ноември 2018 г. парламентът прие окончателните промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, с които се направиха изменения и в редица други данъчни закони. Парламентът прие собствениците на стари автомобили да плащат по-висок данък. Данъкът върху леките и товарните автомобили с маса не повече от 3,5 тона ще се определя по нова формула, която включва два компонента – имуществен и екологичен. Имущественият компонент включва мощността на двигателя и годината на производство, а екологичният определя в каква степен замърсява автомобилът околната среда.

Според разчетите на вносителите на промените това ще увеличи данъците на по-старите коли с около 30%. За товарните автомобили с маса от 3,5 до 12 тона данъкът ще се определя в размер от 10 до 30 лва. за всеки започнати 750 кг товароносимост вместо за всеки започнат тон. Предвижда се промените да влязат в сила от 1 януари 2019 г. Със Закона за корпоративното подоходно облагане, парламентът реши при деклариране на повече от едно жилище да се дължи данък в пълен размер за всяко от тях. Ветото върху промените на Закона за корпоративното подоходно облагане е единадесетото за президента, като до момента парламентът е подкрепил само едно от тях - върху Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ДА ДЕ САМО ДА СЕ ХАРЕСА НА РУСИЯ

13.11.2018 21:50:07

Анонимен

Президента не е задължен никому и сам решава с кого да се среща!!!

13.11.2018 20:52:18

Анонимен

А НА КУРНЕЛА НЕ ОТКАЗА И СЕ СНИМАХА ДОВОЛНИ. ДВОЙНИЯ АРШИН НА ПРЕЗИДЕНТА

13.11.2018 18:19:07

Анонимен

Тоя червен путляк е само за лоста да си върти коремни а простакесата до него на другия лост / пилон / да се чекне , за друго не стават.........!!!!

13.11.2018 18:10:11

Анонимен

Абе глупак нещастен, подведен бил Президента. Що не направят по0виските данъци, по0скъпа ГО и пр. само за заблудените овце от гроб-представяш си членската карта и готово, давай повече пари, боклуци ниедни....

13.11.2018 14:38:09

Анонимен

МНОГО Е ПОДВЕДЕН ПРЕЗИДЕНТА. ДАЛИ АКО БЯХА БСП ТАКА ЩЕШЕ ДА ГОВОРИ.НЕКА ПО СКОРО СЕ ВСЛУША В СПЕЦИАЛИСТИТЕ.И ДА НЕ ПОЛИТИКАНСТВА ПОПУЛИТСКИ.

13.11.2018 13:06:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.