• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Янаки Стоилов: Внасяме промени в Закона за гарантиране на влоговете в банките

Янаки Стоилов: Внасяме промени в Закона за гарантиране на влоговете в банките

/КРОСС/ Предложеното решение за емитиране на нов дълг за вземане на заеми не посочва нито основанията, нито размерите, до които това може да бъде вършено от служебното правителство, заяви народният представител от ПГ на КБ заяви Янаки Стоилов пред журналисти в парламента.

„Възможно ли е да се дава мандат, без да се посочват условия, при които ще се емитира дългът, неговият таван и целите, заради които това се прави? Това е една бланка с подпис, която НС се готви да даде на служебното правителство", допълни той.

Според него изборите може да загубят своето значение, ако огромни средства се разпределят така, както това се прави чрез промените в Закона за държавния бюджет. „Днес внасяме законопроект за промени в Закона за гарантиране на влоговете в банките. Тази промяна е принципна и посочва, че фондът е длъжен да започне изплащането на гарантираните влогове на средствата за всички лица, които имат право на това по закон след като определена банкова институция е била поставена за повече от два месеца под особен надзор, като нейната дейност е преустановена", обясни народният представител.

По неговите думи точно такъв е случаят и няма нужда да се чака преминаване към несъстоятелност, така че още на 21 септември да има възможност гражданите да изискват своите средства. „Настоявахме, ако се върви към промени в Закона за бюджета, да бъде представено на народните представители на последното заседание на НС", заключи Янаки Стоилов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.