• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Център за приобщаващо образование застава начело на глобалното движение за закрила на детето в Източна Европа

Център за приобщаващо образование застава начело на глобалното движение за закрила на детето в Източна Европа

/КРОСС/ Център за приобщаващо образование (ЦПО) сключи 3-годишно партньорско споразумение с международната мрежа Keeping Children Safe. Според него българската организация става асоцииран член и регионален представител на Keeping Children Safe за 12 държави в Източна Европа.

В рамките на това партньорство експерти от Център за приобщаващо образование ще водят обучения на неправителствени организации за прилагане на международните стандарти за закрила на детето и разработване на вътрешноорганизационни политики и процедури за закрила на детето, включително мониторинг и сертифициране.

„Това споразумение е от съществено значение за ЦПО, тъй като издига експертизата на организацията на ново, по-високо стъпало в работата по закрила на детето не само в България, но и в региона. Ние сме наясно, че по този начин предизвикателствата и отговорностите пред нас стават много по-големи и ще вложим много усилия, за да посрещнем високите очаквания в името на безопасността на децата в неправителствения сектор" , каза Стефан Йорданов, експерт „Детска закрила и участие" в Център за приобщаващо образование.

„Радваме се, че Център за приобщаващо образование се съгласи да води дейността в региона. В резултат от работата в нашата мрежа от членове в над 120 държави милиони деца са по-добре защитени от злоупотреби и експлоатация.", заяви Сара Блейкмор, директор на Keeping Children Safe.

Споразумението ще допринесе за популяризиране и спазване на международните стандарти за закрила на детето. То обхваща държавите България, Латвия, Молдова, Полша, Чешка Република, Грузия, Армения, Азербайджан, Русия и Украйна.

Keeping Children Safe олицетворява и представлява ангажираността на организациите по света да закрилят децата, като въвеждат в работата си набор от сериозни и изчерпателни стандарти за закрила на детето. Международната мрежа влиза в партньорски отношения с местни организации, за да основе регионални центрове, които ще допринасят и популяризират стандартите за закрила на детето, ще увеличават нейните членове и ще осигуряват техническа подкрепа със съответната чувствителност към културните особености на онези организации, отдадени на закрилата на децата, с които работят в програмите си и своите ежедневни дейности.

Организациите в региона, които желаят да развият или подсилят своя капацитет по закрила на детето могат да се свържат със Стефан Йорданов на е-поща: cie@keepingchildrensafe.org.uk

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.