• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
Държавният глава Росен Плевнелиев ще бъде домакин на петата годишна среща на българските олимпийски отбори по природни науки.
***
София.
От 9.30 ч. състав на СГС ще заседава по делото срещу Веселин Пенгезов и др.
***
София.
От 09.30 ч. 14 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу съдия Николай Стефанов, на когото са повдигнати обвинения по чл. 301-303 от НК.
***
София.
От 10 ч. заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще открие кръгла маса на тема "Новите помирителни комисии - механизъм за решаване на спорове между потребители и търговци" в Полиграфическия комбинат.
***
София.
От 10 ч. министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев ще присъства на приемането на апаратурата за изграждането на най-големия ускорител (циклотрон) на Балканския полуостров. Церемонията ще бъде в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика (ИЯИЯЕ) на БАН (бул. „Цариградско шосе" № 72).
***
София.
Кметът на Община Враца Калин Каменов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж" Деница Николова ще подпишат споразумение за създаване на Междинно звено.
***
София.
От 10 ч. състав на Софийски апелативен съд ще заседава за мярката за неотклонение на Тайфи Мекльов, привлечен като обвиняем за продажбата на алкохол в Якоруда, от чиято консумация починаха пет души.
***
София.
От 12 ч. ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция в централата на партията на ул. „Врабча" 23.
***
Сoфия.
От 12 ч. изпълнителният директор на БАБХ д-р Дамян Илиев ще представи актуална информация свързана с дейността на Агенцията, както и кратък анализ на отминалата 2015 година. На събитието ще присъства и министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Събитието ще се състои в конферентната зала в сградата на Българска агенция по безопасност на храните на бул. „Пенчо Славейков" 15а.
***
София.
От 12 ч. в националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Забравените досиета", посветена на неразкритите престъпления над деца и младежи.
Инициатори са родители на жертви, получили подкрепата на адвокат Яничка Методиева и на народния представител от ВМРО в групата на Патриотичния фронт д-р Султанка Петрова.
***
София.
От 15 ч. в сградата на институцията на омбудсмана на ул. „Георг Вашингтон" 22 ще се проведе публично изслушване на номинираните от неправителствените организации петима кандидати за поста заместник-омбудсман.
***
София.
В 15 ч. председателят на Международния обществен фонд „Единство на православните народи" Валерий Алексеев ще пристигне ще се срещне с Българския патриарх Неофит в Синодалната палата на ул. „Оборище" 4. Срещата е по повод престижно отличие от фонда, което ще бъде връчено през март на Българският патриарх Неофит за заслуги по укрепването на единството на православните народи, утвърждаване и популяризиране на християнските ценности в обществото.
***
София.
От 18 ч. в Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще бъде представена книгата на проф. Камен Михайлов от Института по литература на БАН „Български/булгарски образи в рускоезична среда".
***
София.
От 19.30 ч. в София Хотел Балкан ще се състои церемонията по връчването на петите награди Forbes Business Awards 2015.
***
Бургас.
От 10 ч. в централата на ГЕРБ на ул. „Конт Андрованти" 5, народният представител от ГЕРБ Румен Желев ще има открита приемна за граждани.
***
Бургас.
От 18 ч. в КЦ „Морско казино" група „Горещ пясък" ще представи първия си концерт за тази година по проект „Акустично".
***
Велико Търново.
От 10 ч. в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на преподаватели и синдикалисти от Стопанската академия в Свищов, на която ще бъдат представени конкретни решения и бъдещи действия по отношение на проблемите във висшето училище.
***
Казанлък.
От 17.30 ч. в Музей на фотографията и визуалните изкуства ще бъде открита юбилейна фотоизложба - 70 години Петко Йончев.
***
Пловдив.
От 9 ч. в зала 1 състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу подсъдимия Атанас Т., на когото е повдигнато обвинение по чл. 343 ал. З от НК.
***
Пловдив.
От 10 ч. в 2 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледа жалбата на Васил Атанасов срещу определението на Пазарджишкия окръжен съд, с което спрямо него е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража". Той е обвинен за въоръжен грабеж.
***
Пловдив.
От 10 ч. в 2 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледат жалбите на Владислав К., Станко И. и Стоян К. срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с което им бяха взети мерки за неотклонение „Задържане под стража". Те са привлечени като обвиняеми за опит за изпиране на пари - престъпление по чл. 253 ал. 5 от Наказателния кодекс.
***
Пловдив/ Граф Игнатиево.
В авиационна база „Граф Игнатиево" ще се проведе тренировъчен полет на самолет МиГ-29 с двигател по Споразумение между правителството на Република България и правителството на Република Полша относно осигуряване на логистична подкрепа за самолети МиГ-29. От 12.30 ч. министърът на отбраната Николай Ненчев ще даде брифинг пред медиите.
***
Разград.
От 10 ч. кметът на Разград д-р Валентин Василев ще даде пресконференция в стая 308 в сградата на общината.
***
Свищов.
От 14.30 ч. в Изложбената зала на къщата музей „Алеко Константинов" ще се проведе викторина за живота и творчеството на Алеко Константинов с ученици от свищовските училища.
***
Сливен.
От 10 ч. в зала 210 на РИО-Сливен ще бъде връчена наградата „Софроний Врачански" в категория „Спомоществовател на годината" на проф. Минко Балкански.
***
Сливен.
От 17 ч. в къща „Добрович" ще бъде открита изложба „Мажарофф", представяща унгарски творци, удостоени с едноименната награда.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.