• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната за 13 август

Предстоящи събития в страната за 13 август

/КРОСС/***

София .
От 10.00 часа в Южния парк ще се проведе полумаратона "TOLE-RUN", който призовава за повече толерантност и е част от инициативата за активен начин на живот в програмата на София за Европейска столица на спорта 2018 и дава началото на Европейската седмица на движението. Посланици на инициативата са Красен Калев, министър на младежта и спорта, Йорданка Фндъкова, кмет на София, Н.П. Ирит Лилиан, посланик на Израел, Христо Григоров, председател на Български червен кръст и други.

***
София .
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ПП „Зелените" ще даде пресконференция на тема : „Зелените" с нови лица и силни приоритети за предстоящите местни избори".

***
София.
От 11.00 до 12.00 часа ще се състои открита приемна в градинката пред Православния храм „Св. Николай Софийски", където кметът на столичния район „Възраждане" Савина Савова ще отговаря на въпроси на младежи.

***
София.
От 13.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София.
Национална галерия „Квадрат 500" в София ще е с вход свободен. Посетителите ще имат възможността да разгледат експонираните близо 2000 произведения, разположени в 28 зали на четири етажа, като ще могат да видят и прочутата символистична монументална картина „Луцифер" на немския художник Франц фон Щук (1863-1928). Вторият четвъртък на всеки месец е ден за безплатен вход в „Квадрат 500".

***
Благоевград.
От 09.00 часа в зала 101 в сградата на Община Благоевград, ще бъдат отворени ценовите оферти за изпълнение на открита процедура по реда ЗОП за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Ремонт на асфалтови настилки в малките населени места на територията на община Благоевград".

***
Благоевград.
От 10.00 часа в зала 101 на Община Благоевград ще се проведе публично отравяне на постъпилите оферти за избор на изпълнител за „Изменение на ИПГВР гр. Благоевград".

***
Благоевград.
От 11.00 часа в зала 210 на Община Благоевград ще се проведе отваряне на оферти за избор на изпълнител за „Ремонт на Целодневни детски градини, Обединени детски заведения и Дневни детски ясли".

***
Бургас .
От 18.30 часа в зала „Ал. Г. Коджакафалията" в Морското казино ще бъде открита изложбата „Съкровища от старата ракла". Експозицията ще бъде изложена до 30 септември. Изложбата може да бъде разгледана всеки ден от понеделник до неделя, като цените на входни билети са: за възрастни - 5 лв.; учащи /ученици, студенти/ - 2 лв.; пенсионери - 2 лв.; деца до 7 години и хора с увреждания - безплатно.

***
Варна .
От 14.00 часа в зала Заседателна на Областна администрация Варна ще се проведе пресконференция по повод предстоящото изложение на пчелни продукти - „Фестивал на меда".

***
Варна.
От 18.00 часа в Артсалона на Радио Варна ще се състои премиерата на поетичния сборник „С дъх на море", съставен от творби на 7 варненски поети с увредено зрение, посветени на морето и любовта.

***
Велико Търново .
От 20.00 часа в комплекс „Момина Крепост", Ксилифор ще се проведе Българска вечер с оркестъра на Петър Георгиев /гъдулка, гайда, кавал, тамбура, тъпан/ и певци. Организатор е ТД ''Трапезица'' 1902 година. 

***
Видин.
От 11.00 часа в заседателната зала на 6 ет. в сградата на Община Видин ще бъдат отворени постъпилите оферти по открита процедура с предмет: "Реконструкция на мост над р. Тополовец при с. Акациево".

***
Видин.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, на която ще бъде представена информация за изграждане на Инициативен комитет за издигане кандидатурата на Герго Гергов за кандидат за кмет на община Видин на изборите, които ще се проведат на 25 октомври 2015 година.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10, Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу подсъдимитe Божидар А. и Иван К., на които са повдигнати обвинения по чл. 116 ал.1 т.7 от НК за предумишлено убийство на митнически служител.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детския отдел на Свищовската библиотека ще се проведе четене на откъси от „Книга за джунглата" по повод 150 г. от рождението на автора на книгата Ръдиард Киплинг.

***
Сливен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат Движение „Обединени региони" /ДОР/ и РЗС - Сливен с участието на Йордан Лечков и представители на ДОР и Живко Темелков, председател на РЗС - Сливен на тема „Местни избори 2015".

***
Шумен .
В 14.00 часа началникът на районното управление в Шумен гл.инспектор Илиян Николов ще се срещне с жителите на село Ивански в сградата на кметството.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.