• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/София. 

От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София. 
От 10.00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет ще се проведе второто официално заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Добро управление" (ОПДУ). 

***
София. 
В сградата на Народно събрание продължават срещите на ръководството на КНСБ с парламентарните групи, на които ще бъдат представени и обсъждани становища и предложения на синдиката по проектобюджета на държавата за 2016 година и по проектобюджетите на ДОО и НЗОК. 
От 10.00 часа ще бъде проведена среща с ПГ на ДПС, а от 12.00 часа с ПГ на „Коалиция за България".

***
София. 
От 11.00 зала „Киото" в хотел „Маринела" зам.-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Никола Стоянов ще отчете на пресконференция завършването на проект „№ BG161РО003 - 4.2.01-0001, „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия", който е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007 - 2013.

***
София. 
От 11.00 часа в Зала „Универсиада" ще се състои пресконференция по случай откриването на „Златен лъв", Национално изложение на български производители 20 ноември - 03 декември 2015 г.

***
София. 
В 12.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на парк „Възраждане". 

***
София. 
От 12.00 часа в зала Проф.д-р Асен Златаров"сгр.А на ХТМУ ще се проведе Седмия национален семинар за учители по химия и опазване на околната среда на тема: „Постиженията в обучението по природни науки - основа за успешна кариера".

***
София. 
От 14.00 часа в зала „Сердика", София Хотел Балкан министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие кръглата маса на тема: „Перспективи в развитието на българо-руските отношения в областта на туризма. Конкретни възможности за засилване на интереса на руските туристи към България."

***
София. 
В зала „Мусала" на хотел „Хилтън"-София ще се проведе Втора национална научна конференция, организирана от Българското дружество по трансплантология.

***
София. 
От 19.00 часа в Нова конферентна зала на Софийски университет предстои втората лекция от „Въведение в съвременното изкуство - Кураторите говорят". Лектор ще бъде Мария Василева, главен уредник в Софийска градска художествена галерия.

***
Благоевград. 
От 18.00 часа в зала на Регионален историческси музей-Благоевград ще се проведе Благотворителен базар на деца от православните неделни училища в помощ на семейства в нужда. /всеки може да се включи в базара с ръчно изработено изделие или домашно приготвен постен сладкиш/ .

***
Бургас. 
„Дърво на правата на децата" ще украсят членове на Съвета на децата заедно със свои връстници в 6 областни града. В Бургас с лястовичките с послания от Конвенцията на ООН за правата на детето ще украсят учениците от ОУ „П. Р. Славейков" ще украсят от 11.00 часа дърво пред паметника „Альоша" в центъра на града. 

***
Бургас. 
Балансирано меню от полезни храни, с гарантиран произход и приготвени по здравословен начин, ще се предлага на децата в бургаските ясли и градини. От 09.00 часа в експоцентър „Флора" водещият специалист по хранене, диетика и токсикология проф. д-р Стефка Петрова ще проведе поредното обучение, посветено на здравословното хранене. 

***
Бургас. 
От 18:00 часа в Дом на писателя, ул. Вола 1 ще бъде представена премиера на стихосбирката „Предизвестена вест" на Иван Скевин. 

***
Бургас. 
Танцова формация „Петлите" ще представи мюзикъла „Забравени, но не от теб" в НХК. Предпремиерата ще се проведе от 19.00 часа. 

***
Варна. 
От 16.00 часа в пресцентъра на Фестивалния и конгресен център ще се проведе тържественото заседание на Адвокатския съвет във Варна, където ще бъде представена книгата на Борислав Дряновски - „История на Варненската адвокатура". Празничният концерт за юбилея е в Драматичния театър „Стоян Бъчваров" - основна сцена, от 18.30 часа. 

***
Велико Търново. 
От 10.00 часа в Голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе концерт за 40-годишнината от основаването на първия Клуб на пенсионера и инвалида в града.

***
Велико Търново. 
От 12.30 часа ще бъде открит новопостроеният заслон в местност Дълбок дол /подход към Ксилифор от кв. Асенов/. 

***
Велико Търново. 
От 15.30 часа в Областна администрация ще се проведе среща - дискусия, част от Информационна кампания на Министерството на енергетиката за новостите на пазара на ток и либерализацията му след 1 януари 2016 г. 

***
Велико Търново. 
От 17.30 часа в Голямата зала на Община Велико Търново деца и ученици от Велико Търново ще изнесат концерт по случай Деня на християнското семейство - 21 ноември. 

***
Велико Търново. 
От 18.30 часа пред Факултета по Изобразително изкуство на Великотърновския университет ще бъде предсатвен DОМА Art Festival.

***
Велико Търново. 
От 22.00 часа в Клуб „ТАМ" ще се проведе акустичен концерт на Пенчо Минчев. 

***
Видин. 
От 16.00 часа ще бъде отслужена Тържествена вечерна служба с петохлебие за Въведение Богородично в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски".

***
Видин. 
От 18.00 часа ще бъде изнесена беседа за Въведение Богородично в салона на Симфониета Видин и ще се проведе празничен концерт по случай Деня на православната християнска младеж и семейство от Смесен хор при Народно читалище „Цвят - 1870", гр. Видин. Ще присъства Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп.

***
Габрово. 
От 12.00 часа в сградата на областната администрация ще започне информационна кампания за либерализацията на електроенергийния пазар.

***
Горна Оряховица. 
От 9.30 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се проведат квалификации за ДОП по тенис на маса - до 12 г, до 15 г и до 18 г. , за Северна България под домакинството на СКТМ „Локомотив 50".

***
Старцево/Златоград. 
От 11.00 часа в центъра на Златоград Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов ще открие зона за безплатен безжичен интернет. От 12.00 часа заместник-министър Валери Борисов ще връчи дарение от 20 компютъра на СОУ ''Св. княз Борис I" в Старцево.

***
Карлово. 
От 18.00 часа в къща Бухалов хан ученици от СОУ „Христо Проданов" ще проведат открит урок по повод Деня на християнското семейство.

***
Кюстендил. 
От 11.00 часа в Административен съд - Кюстендил продължава делото за касиране на изборите за Общински съвет в Кюстендил. 

***
Кюстендил. 
От 14.00 часа в заседателната зала на община Кюстендил ще се проведе сесия на Общински съвет. 

***
Ловеч. 
От 09.00 часа в зала 109, Дом „Преслав" ще започне информационна кампания за либерализацията на електроенергийния пазар.

***
Пазарджик. 
От 11.00 часа в сградата на областната администрация ще започне информационна кампания за либерализацията на електроенергийния пазар.

***
Пазарджик. 
От 17.00 до 19.00 часа ще се проведе пореден протест срещу повишаването на цената на винетките ще се проведе.

***
Плевен. 
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА новоизбраният председател на Общински съвет в Плевен Мартин Митев ще даде пресконференция.

***
Пловдив. 
70-годишен юбилей отбелязва Катедра „Микробиология и имунология" към Медицинския университет-Пловдив. Той ще бъде отбелязан с тържествено честване от 14.00 часа в Аудиторния комплекс на бул. „Васил Априлов" 15 а. 

***
Пловдив. 
От 14.30 часа в сградата на областната администрация ще започне информационна кампания за либерализацията на електроенергийния пазар.

***
Русе. 
От 10.00 часа в зала „Св. Георги" в сградата на Областна администрация заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще открие бизнес форум, организиран от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/, на който участие ще вземат представители на над 100 фирми. 

***
Русе. 
От 10.30 часа в зала „Европа" в Доходното здание ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел организира конференция, част от Националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието!".

***
Смолян. 
От 12.00 часа в конферентната зала на МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров" АД, ще се проведе заключителна пресконференция по проект BG161РО001/1.1-08/2010/010 „Реконструкция, обновяване и оборудване в МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров" АД, гр. Смолян". Участие в пресконференцията ще вземат заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски, д-р Марин Даракчиев, директор на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров", г-н Николай Мелемов, кмет на гр. Смолян, г-н Недялко Славов и др.

***
Стара Загора. 
От 12.00 часа в конферентната зала на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков ще участва в заключителни пресконференции, съответно по проекти BG161PO001/1.1-08/2010/015 „Изграждане на регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания в МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" АД, гр. Стара Загора".

***
Ямбол. 
Звезди от „Ахат" и неговата група „Аналгин" ще изнесат концерт от 19.30 часа в Зрителната зала на община Ямбол. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.