• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***
София.
От 11 ч. ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание.
***
София.
От 9 ч. продължава конференцията на тема: „Перспективите пред местната власт и новия програмен период". Във втория ден от семинара анализ и оценка на резултатите от Местни избори 2015 г. ще направи Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на ПП ГЕРБ.
***
София.
От 9 ч. на Институт за стратегии и анализи организира първата национална конференция „Власт, лекари и пациенти - заедно в реформата". Събитието ще се състои в хотел „Радисън".
***
София.
От 9.45 ч. с поднасяне на венци пред Паметника на загиналите медицински чинове в градинката пред ВМА, лекарите и служителите на академията ще отбележат 124 години от създаването й.
В 10.15 ч. ще се проведе тържествено събрание в киносалона на ВМА, в което участие ще вземат ръководният и медицински персонал на болницата, както и официални гости. Тържественото отбелязване на 124-тата годишнина от създаването на Военномедицинска академия ще завърши с концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на Република България.
***
София.
От 10 ч. в Хотел „Сенс", гр. София, бул. „Цар Освободител" №16 заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов ще открие заключителна конференция по проект „Надграждане на съществуващите и изграждане на нови централни системи на електронното правителство, с оглед на усъвършенстване на информационно-комуникационната среда за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса"
***
София.
От 10 ч. в аула „Максима" на Университета за национално и световно стопанство ще бъде открито единадесетото издание на Младежкия икономически форум, в който ще участват студенти от цялата страна.
***
София.
От 10 ч., в Музея на съобщенията, ул. „Гурко" 6, главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки ще пусне в употреба пощенско - филателно издание на тема „Научно- технологичен парк - иновации и технологии".
***
София.
От 10 ч. в Областната администрация в София, Министерството на енергетиката, съвместно с КЕВР, БЕХ, Българската независима енергийна борса, ЕСО и електроразпределителните дружества организират заключителна информационна среща от информационна кампания, посветена на предстоящата пълна либерализация на електроенергийния пазар в страната. В нея ще участват заместник-министрите на енергетиката Жечо Станков и Николай Николов.
***
София.
От 10.30 ч. в Гранд хотел София, зала „Триадица" Асоциацията на банките в България организира среща с председателя и членове на Управителния съвет.
***
София.
От 11 ч. в зала „Сердика" на хотел „Балкан" („Шератон") в град София ще се проведе кръгла маса „Науката и бизнеса - заедно за иновативно и устойчиво земеделие" с участието на заместник-министъра на земеделието доц. Георги Костов.
***
София.
От 11 ч. ще бъде прочетена присъда по делото Бисеров.
***
София.
От 11 ч. в София, Хотел Балкан, зала Средец Министeрство на икономиката организира кръгла маса на тема: „Популяризиране на Иновационна стратегия за интелигентна специализация и възможностите за бизнеса". Кръглата маса ще бъде открита от министър Божидар Лукарски.
***
София.
От 11 ч. в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" ще бъдат представени темата и целите на кампания 2015-2016 г. „Българската коледа" - 2015/2016 г, която се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Началото на новата кампания на „Българската Коледа" ще бъде обявено в учебната зала на петия етаж на „Н.И. Пирогов".
***
София.
От 11 ч. в зала „Джеймс Баучер" (в сградата на „Галъп интернешънъл" на бул. „Джеймс Баучер" 23) ще се проведе пресконференция с участието на Владимир Йончев - главен редактор на „Офнюз" и Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл".
***
София.
От 11 ч. ще бъде обсъдено искането за оставка на Ралица Агайн - заместник-председател на КФН, ръководещ Управление „Застрахователен надзор". Събитието ще се проведе в пресцентъра на БТА, бул. „Цариградско шосе" 49.
***
София.
От 13 ч. Siemens България и Столична община представят ретротрамвай на площад „Възраждане". Реставрираната мотриса ще функционира като туристически информационен център.
***
София.
От 13 ч. в зала 3 на НДК се открива XI издание на най-големия фестивал за алтернативни спортове, туризъм и екология "Дни на предизвикателствата".
***
София.
От 14 ч. Университетът по библиотекознание и информационни технологии е домакин на публична лекция на министъра на туризма Николина Ангелкова на тема „Една година Министерство на туризма перспективи за развитие на сектора". Събитието ще се проведе в зала „Тържествена" на УБИТ на бул. „Цариградско шосе" 119.
***
София.
По повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН от 15 до 17.30 ч. на 1 декември, младите червенокръстци ще запознават столичани с начините на предаване на ХИВ, правилното поставяне на предпазни средства и с местата за анонимно и безплатно изследване в столицата чрез четири мобилни екипа в центъра на града и на два стационарни информационни пункта в подлезите на метростанция „Сердика" и „Софийски университет".
В 17.30 ч. в началото на пешеходната зона на бул. „Витоша" и бул. „Патриарх Евтимий" ще стартира шествие, което ще премине по бул. „Витоша" и ще завърши пред Народния театър „Иван Вазов".
След 18 ч. доброволците на БЧК и участниците в шествието ще оформят голям червен кръст на площада пред театъра, в центъра на който ще бъдат поставени свещи и голяма червена лента, международен символ на съпричастност с хората, живеещи с ХИВ/СПИН.
***
София.
От 17 ч. в Резиденцията на Кралство Мароко Посолството на Кралство Мароко провежда „Дни на Мароко в България" - събитие, което има за цел да представи мароканския бит, култура, туризъм , природа и кухня.
***
София.
От 18.30 ч., като част от платформата „Майстори на фотографията", ще бъде открита самостоятелната изложба на Бил Оуенс SUBURBIA, now and then във VIVACOM Art Hall, на ул. „Гурко" 4. Изложбата ще продължи до 10 януари 2016 г., куратор е Клаудиа Занфи от Bill Owens Archive Milano.
***
София.
От 18.30 ч. в салона на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва на ул. „ Христо Ботев" 48 Културно - просветно дружество за връзки с бесарабските и таврийските българи „Родолюбец" и Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва организират вечер, посветена на генералите бесарабски българи.
***
София.
От 19 ч. в присъствието на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова в градината пред хотел „Рила" (на ул. „Алабин") ще бъдат запалени светлините на коледната елха на София. Празничната програма ще започне от 17 часа. Ретро трамвай ще се движи от 17 до 19 ч. по маршрут пл. „Възраждане" - пл. „Журналист" - пл. „Възраждане", а пътниците ще се забавляват с музика, изпълнявана на живо от Дикси Бойс Бенд.
В 18 ч., от бул. „П. Евтимий" по бул. „Витоша" в посока ул. „Алабин" ще премине празнично шествие, с участието на деца от столични училища, предвождани от група „Вакали".
***
София.
От 19.30 ч. в „София хотел Балкан" (Шератон), зала „Сердика" ще бъдат връчени годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.
***
Варна.
От 12.30 ч. 35 деца, от СОУ „Любен Каравелов" - кв „Аспарухово", подбрани от семейства в неравностойно положение, както и от семейства, пострадали тежко от наводнението през 2014 г. и 40 ученици от СОУ „Васил Левски"- гр. Долни Чифлик от семейства в неравностойно положение, ще получават безплатно топъл обяд - супа, основно ястие и десерт, за 70 учебни дни през зимния период.
***
Велико Търново.
От 11 ч. в зала 302 ще се състои пресконференция, на която ще бъде представена програмата на Община Велико Търново за месец декември, за Коледните и новогодишни празници.
***
Карлово.
От 17.30 ч. Община Карлово и туристически комплекс "Старинно Карлово" организира коледен занаятчийски базар в къща „Бухалов хан" на ул. „Васил Левски" 31.
***
Враца.
Община Враца ще отбележи 1 декември - Световен ден за борба със СПИН с редица инициативи, организирани съвместно с РЗИ, Младежки дом и БМЧК. Флашмоб, с участието на ученици от четири врачански училища ще стартира от три различни точки на града. На финала трите лъча се събират на площад „Христо Ботев", където ще образуват червената лентичка, която е символ на борбата срещу СПИН.
На 1 декември доброволци от БМЧК ще раздават лентички, презервативи и информационни материали в два обособени пункта, позиционирани в градинката пред Сувенирна палата и срещу читалище „Развитие".
***
Враца.
От 9 ч. в Заседателната зала на Областна администрация - Враца, ет. 6 , ще се проведе заседание на Областния съвет за енергийна ефективност.
***
Ямбол.
От 18 ч., на познатия адрес в Ямбол, ул."Раковски" № 5, в арт галерия „Стойчев" ще бъде представена изложба на Цветан Казанджиев.
***
Пловдив.
От 9 ч., в зала 1 състав на Пловдивския окръжен съд ще разгледа делото срещу подсъдимите Дияна Г., Николай Щ. и Димитър Н. е повдигнато обвинение по 212 ал.5 от НК. Дияна Г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.