• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

***
София
От 14.00 часа ще се проведе извънредно заседание на комисията по енергетика в зала „Запад" на Народното събрание.

***
София
От 11.00 часа ще се проведе заседание на Комисията по земеделието и храните в зала 130 на пл. "Княз Александър I" №1.

***
София
От 14.30 часа ще се проведе заседание на Постоянно действаща подкомисия по усвояването на средствата от Европейския съюз към Комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в зала 134 на пл. "Княз Александър I" №1.

***
София
От 15.00 часа ще се проведе пресконференция на ДПС в централата на партията на бул. ."Ал.Стамболийски"45А.

***
София
От 11.00 часа Синдиката на служителите в затворите в България ще проведе разговори с ръководството на Министерството на правосъдието във връзка с представяне на план за административни, финансови и организационни мерки за оптимизиране на дейността и разходите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" (ГДИН) и Главна дирекция „Охрана" (ГДО). Срещата ще се състои в заседателната зала на Министерството на правосъдието.

***
София
От 09.30 часа 25 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Борислав Б. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

***
София
От 10.00 часа 29 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Илко Р. Срещу него е повдигнато обвинение за убийство извършено при превишаване пределите на неизбежна отбрана.

***
София
От 10.00 часа в в хотел "Света София" ще се състои пресконференция на Фондация НАРД.

***
София
От 10.00 часа в зала City на „Бест Уестърн Плюс Сити Хотел" ще се състои пресконференция във връзка с представяне на резултатите от проект „За по-добри жилища" и новата услуга „жилищен медиатор".

***
София
От 10.30 часа в зала „Вихрен" на хотел „Хилтън" ще се проведе пресконференция по повод завършването на два пътни проекта - част от петия етап на ОП „Регионално развитие" 2007-2013 г.

***
София
От 11.00 часа в Министерството на земеделието и храните ще бъдат внесени протестни становища от неправителствени организации в защита на животните

***
София
От 11.00 часа в централата на КТ „Подкрепа" ще се проведе пресконференция на тема „Робски труд в „Язаки България" - Ямбол?!"
***
София
От 18.00 часа в Софийска градска художествена галерия ще бъде официалното откриване на изложбата „Автопортрети" на известния български художник Йоан Левиев (1934 - 1994 г.).

***
София
От 19.00 часа в концертната зала на Софийска опера и балет ще се състои тържествена церемония по връчването на Годишни награди „България си ти!" в памет на проф. д-р Тончо Жечев.

***
Благоевград
От 11.00 часа в зала 101 на Общинска администрация ще се състои встъпителна пресконференция по проект „Ефективност, прозрачност и компетентност в Общинска администрация Благоевград".

***
Благоевград
От 18.00 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ще се състои представяне на преиздадения роман на Георги Божинов „Калуня-Каля" удостоен преди месец с награда „Златен лъв" на Асоциацията на българските книгоиздатели за книга с голяма обществена значимост.

***
Бургас
От 09.00 часа ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет-Бургас.

***
Бургас
От 11.00 часа ръководството на ТД на НАП Бургас ще даде пресконференция във връзка с данъчната кампания за декларирането на доходите от 2014 г. и заплащането на дължимите данъци.

***
Бургас
От 15.00 часа ще се проведе пресконференция в Община Бургас във връзка с плащането на таксите за детска градина по интернет.

***
Велико Търново
В 10.30 часа в зала 314 на Областна администрация Велико Търново ще се проведе редовно заседание на Постоянната областна комисия по заетост.

***
Велико Търново
От 17.30 часа в Културен център „Хлебна къща" на Самоводска чаршия ще бъде открита работилница за правене на мини скулптури.

***
Добрич
От 12.00 часа на Паметник на ген.-лейтенант А. Е. Цимерман ще се състои поклонение и полагане на цветя по повод 137 години от освобождението на Добрич от османско владичество.

***
Казанлък
От 10.00 до 14.00 часа продължава инициативата на Община Казанлък - Дни на отворените врати в центровете за настаняване от семеен тип и защитено жилище.

***
Казанлък
От 17.30 часа Библиотека „ Искра" организира вечер, посветена на писателя Иван Динков в Залата на Информационния център на ул. „ Искра" 4.

***
Кюстендил
От 10.30 часа председателят на ОбС - Кюстендил ще даде пресконференция.

***
Кюстендил
От 12.30 часа в залата на читалище „Братство" ще се проведе концерт „Талантите на Югозапада".

 

***
Пазарджик
От 11.00 часа в пресклуба на БТА-Пазарджик ще бъде представен проект "Добри практики и мерки за социална интеграция на младежи в риск",който се осъществява от Фондация „България Младежка Превенция- БАЛНЕ".

***
Перник
От 11.00 часа в сградата на Двореца на културата ще се състои поклонението пред тленните останки на зам.председателя на Народното събрание Росица Янакиева.

***
Пловдив
От 09.00 часа в зала 1 на Пловдивският апелативен съд ще се разглежда делото, образувано по жалба на Ахмед Муса Ахмед, Саид Мутлу, Абдуллах Салих, Неджми Дъбов, Хайри Шерифов, Байрам Ушев, Ахмед Абдуррахманов, Изет Джалев, Мохамед Камбер, Юсуф Горелски, Найме Горелска, Али Хайраддин и Али Ходжа и по протест на прокуратурата. С присъда на Пазарджишкия окръжен съд Ахмед Муса Ахмед беше признат за виновен за разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза и участие в нерегистрирана организация и беше осъден на 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 5000 лв.

***
Пловдив
От 09.00 часа в зала 5 на Пловдивския окръжен съд ще се разглежда делото срещу Валентин С., който е обвинен за това, че при условията на опасен рецидив е държал с цел разпространение кокаин, амфетамин, метамфетамин и „Ефедрин".

***
Пловдив
От 10.00 часа в зала 10 на Пловдивския окръжен съд ще се разглежда делото срещу Владимир К., който е обвинен в предумишлено убийство.
***
Пловдив

От 12.00 часа в сградата на ОДМВР-Пловдив ще се проведе пресконференция, в която ще вземат участие главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на ОДМВР-Пловдив Пламен Узунов.

***
Пловдив
От 18.00 часа в галерия "Възраждане" в Старинен Пловдив ще бъде открита изложбата "Любовни случки" на директора на Общинската художествена галерия в Благоевград Иван Милушев.

***
Русе
От 18.30 часа в Пленарна зала на Община Русе ще се състои тържествен концерт под наслов "Да помним, за да не се повтори" във връзка с честването на Международния ден в памет на жертвите на Холокоста.

***
Стара Загора
От 11.00 часа организаторите на благотворителния концерт „Надежда за Ванко" ще дадат пресконференция в Зала 2 на Община Стара Загора.
***
Шумен
От 11.00 ч. в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе обсъждане и съгласуване на Предложението на Началника на Регионален инспекторат по образованието - Шумен за държавен план-прием за държавните професионални гимназии, средни общообразователни училища и специални училища с паралелки за придобиване на степен за професионална квалификация от област Шумен за учебната 2015/2016 година.

***
Шумен
В 12.30 ч. в студио 3 на Радио Шумен Регионална здравна инспекция - Шумен ще награди отличилите се участници в конкурса за детска рисунка с мото „Мамо, татко, не пушете - здравето ми запазете!"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.