• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Предстоящи събития в страната за утре, 3 декември

Предстоящи събития в страната за утре, 3 декември

/КРОСС/ ***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще разговаря на „Дондуков" 2 с изпълнителния директор на УНИЦЕФ Антъни Лейк, който пристига на посещение в България по покана на държавния глава. Президентът и изпълнителният директор на УНИЦЕФ ще обменят мнения по българския опит и ролята на организацията при изпълнението на политиките за децата, включително процеса на деинституционализация на деца и развитието на алтернативни социални услуги.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне на „Дондуков" 2 с премиера на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, Дейвид Камерън.

***
София.
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с министър-председателя на Обединеното кралство на Великобритания и Северна Ирландия Дейвид Камерън, който ще бъде на посещение в България. Двамата премиери ще разговарят в Министерския съвет.По време на срещата се очаква да бъдат обсъдени предложените от Великобритания реформи в Европейския съюз, миграционният натиск и сигурността на външните граници на ЕС, както и теми от двустранен интерес.


***
София.
От 9.30 до 17.30 ч. в зала 3 на НДК ще се проведе конференция „Измененията на климата - предизвикателства пред българската природа и туризъм". Конференцията се провежда паралелно на срещата на върха на ООН за климатичните промени в Париж (СОР-21) и е кулминацията на поредица тематични събития за климата през ноември и декември, организирани от Коалиция за климата - България, в която членува и WWF.
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие конференцията и ще представи официалната позиция на България за срещата на ООН в Париж. В дискусията ще се включат и н. пр. Ксавие Лапейр дьо Кабан посланик на Франция в България, Георги Костов - зам.-министър на земеделието и храните, Ирена Георгиева - зам.-министър на туризма, алпинистът Боян Петров - биолог в Националния природонаучен музей, Георги Стефанов - WWF-България, Координатор политики и климатични промени, Любомир Попйорданов - Председател УС на Българска асоциация по алтернативен туризъм.

***
София.
От 9.30 ч. в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. Eкзарх Йосиф, № 12,ще се преведе заседание за Избор на административни ръководители на органи на съдебната власт.


***
София.
От 10 ч. ще се проведе редовно заседание на Столичния общински съвет. СОС ще разгледа доклад за покупка на 20 употребявани трамваи от общинското дружество „Столичен електротранспорт".


***
София.
От 10 ч. в сградата на КЕВР, бул. "Княз Дондуков" № 8-10, ет.4 ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение относно утвърждаване на цена за услугата пречистване на отпадъчните води на "В и К" ООД, гр. Кърджали.

***
София.
От 10 до 17 ч. в Университета за национално и световно стопанство ще се проведе кариерният форум „Дни на кариерата" в секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти. Събитието се организира от JobTiger, с подкрепата на Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.


***
София.
От 10 ч. Софийски градски съд - 24 състав, НОХД С-61/2015 срещу Владимира Янева и Тодор Костадинов.


***
София.
От 11 ч. заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски ще посети СБАЛ по Онкология, гр. София и ще участва в заключителна пресконференция по проект BG161РО001/1.1-08/2010/001 „Разширяване на лъчетерапевтичен комплекс в Клиника по лъчелечение на СБАЛ по Онкология - ЕАД, София".


***
София.
От 11 ч. зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева и председателят на ДАМТН Стефан Цанков ще демонстрират Електронният регистър на съоръженията с повишена опасност. Електронният регистър е интегрираната информационна система, която дава възможност да се въвеждат данни за съоръженията с повишена опасност. Демонстрацията ще се проведе Манастирски ливади - Изток, "Флора" Парк №68 , вход "Б".На място Ще бъде извършена проверка на състоянието на асансьор, чрез електронно - информационна система / електронен регистър/.


***
София.
От 11.30 ч. в НСА „Васил Левски" официално ще бъде открит нов футболен стадион с изкуствена трева на територията на НСА "Васил Левски" в Студентски град. На церемонията са поканени да присъстват, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, представители на БФС, както и други официални лица.


***
София.
От 12 ч. в Пресклуба на БТА Европейският парламент и Съветът на Европейския съюз обявиха 2015 година като Европейска година за развитие (ЕГР 2015), под наслов „Нашият свят. Нашето достойнство. Нашето бъдеще". Наред с всички държави членки, България участва в инициативата ЕГР 2015 с редица дейности съвместно с правителствения, неправителствения, академичния и частния сектори, в рамките на Националната работна програма за изпълнение целите и задачите на ЕГР 2015, изготвена от Министерството на външните работи и Дипломатическия институт и съфинансирана от Европейската комисия.


***
София.
От 12.30 ч. в зала „София" на хотел „Бест Уестърн Европа Хотел" (ул. Лидице 1, София 1113, България) ще бъдат представени резултатите по проект „Предоставяне на услуги в подкрепа на бизнеса чрез изграждане на информационно-комуникационна система на Изпълнителна агенция по лозата и виното", финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд".


***
София.
От 13 ч. в зала „София Гранд" на хотел „Маринела София", ще се проведе Петата среща на министрите на труда и заетостта по линия на Евро-Азиатския.


***
София.
В 13 ч. в централното фоайе на Ректората на Софийския университет ще се проведе тържествена церемония за връчване на годишните стипендии „Нели и Робърт Гипсън" за студенти в България през учебната 2015/2016 г. На церемонията ще присъстват ректорът на СУ „Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков, президентът на Международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий" проф. Димо Платиканов, ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. Стати Статев, ректорът на Техническия университет проф. Георги Михов, представители на Администрацията на президента, Министерството на образованието и науката, Столична община, Американска фондация за България и други. Гости ще бъдат и голяма част от стипендиантите от предишните години.


***
София.
Кметът на Община Шумен Любомир Христов ще се срещне с Н.Пр.г-н Андраш Клейн, посланик на Унгария у нас. Срещата е по покана на унгарското посолство и на Унгарския културен институт и ще се проведе в София.


***
София.
От 19 ч. в Novotel Sofia на официална вечеря тази седмица ще бъдат отличени най-добрите компании в секторите гражданска авиация и травъл бизнес. Официални гости на събитието ще бъдат Николина Ангелкова - министър на туризма на Република България, Сандрин дьо Сант Совьор -президент и изпълнителен директор на APG Inc, Гроздан Караджов - председател на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщенията, Сергиу Сарасан - мениджър Авиационни решения за Източна Европа - IATA, Амалия Роска - анализатор Авиация - IATA, Байко Байков - председател на АБТТА.


***
София.
Министерство на културата ще удостои Хосе Карерас с почетен знак „Златен век" - звезда с огърлие (осемлъчна посребрена звезда, прикрепена към позлатена розетка) по време на прощалния концерт на великия тенор, който ще се състои на 3 декември в зала 1 на НДК. Най-високото отличие ще бъде връчено по предложение на министъра на културата Вежди Рашидов.


***
Благоевград.
От 10 ч. в Общински младежки дом, Община Благоевград и Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания организират спортен празник под надслов „Ние можем да спортуваме".


***
Благоевград.
От 18.30 ч. Започва „Коледен фестивал Благоевград 2015- 2016" под мотото „Сътвори Коледа. Кметът д-р Атанас Камбитов за поредна година ще даде начало на десетките празнични мероприятия със символично запалване на светлините на елхата на площад „Георги Измирлиев" .


***
Благоевград.
Извънредният и Пълномощен Посланик на Украйна Микола Балтажи ще посети Благоевград и официално ще се срещне с Заместник областния управител Асим Адемов. След официалната среща е насрочен брифинг за медиите, който ще се проведе в зала 48 на Областна администрация.

***
Благоевград.
От 19 ч. в зала „Пейо Яворов"актрисата Стоянка Мутафова излиза на благоевградска сцена с класическото криминале на Агата Кристи „Капан за мишки".


***
Бургас.
От 11 ч. в Заседателната зала на ИАРА, ул."Княз Александър Батенберг" 1 в град Бургас изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Янчо Янев и директорът на Областна дирекция по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев ще дадат пресконференция във връзка със съвместните проверки на двете институции по случай Никулден.

***
Бургас.
От 11 до 15 ч. в рамките на кандидатстудентската кампания за 2016 година в Бургаския свободен университет ще се проведе Ден на отворените врата.

***
Бургас.
От 12 ч. в новото читалище „Забравени, но не от теб" е най-новият спектакъл на Танцова формация „Петлите". Предпремиерата ще е в Поморие.

***
Бургас.
От 13.30 ч. в Археологическата експозиция на РИМ Бургас Изложба от графики на ученици ще бъде открита на 3 декември (четвъртък) (ул. Ал. Богориди 21).

***
Бургас.
От 17.30 ч продължават обществените обсъждания на новата транспортна схема на Бургас. За центъра такова ще се проведе в Зала "НХК" .


***
Бургас.
От 18 ч. в КЦ „Морско Казино" - зала „Георги Баев", за трета поредна година „Обществен дарителски фонд - област Бургас" организира „Дарителски кръг - За Бургас".


***
Варна.
От 9.30 ч. в залата на ул. „Христо Смирненски" 19 Варненският апелативен съд продължава заседанията по наказателното дело срещу престъпната група „Килърите".


***
Варна.
От 15.30 ч. на гише „Информация" на Терминал 2 на Летище „Варна" ще бъде посрещнат 500-хилядният пътник по направлението Москва-Варна-Москва на авиокомпания S7Airlines.

***
Варна.
От 18 ч. в ГХГ „Борис Георгиев" ще бъде открита изложбата „100 Автопортрети на варненските художници".


***
Велико Търново.
В 9 ч. в Голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе редовно заседание на Общински съвет Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 10 ч. пред Ритуална зала ще бъде открита изложба базар на арт-ателието по приложни изкуства към Общинската организация на Съюза на инвалидите.


***
Велико Търново.
От 11 ч. в зала 314 на Областна администрация - Велико Търново областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев ще даде пресконференция по повод -1 година от встъпването му в длъжност.

***
Велико Търново.
От 11 ч. във Факултета по Изобразителни изкуства ще бъде открита годишна студентска изложба на студентите по изобразителни изкуства.

***
Велико Търново.
От 13 ч. в Зала Европа" на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий" председателят на Образователна фондация „Ян Карски" Ева Юнчик-Жомецка ще изнесе лекция „Делото и наследството на Ян Карски"пред студентите от специалност славистика и история. Ще се състои прожекция на телевизионния театър„Kaрски" с режисьор Магдалена Лазаркевич.

***
Велико Търново.
От 13.30 ч. във Факултета по Изобразителни изкуства ще бъдат връчени дипломите на абсолвентите от Факултета по изобразителни изкуства.


***
Велико Търново.
От 16 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба "Душа обагрена в небесната дъга" по повод 3 декември-Международен ден на хората с увреждания.


***
Велико Търново.
От 19 ч. в МДТ „Константин Кисимов" ще се играе спектакъла „Червило" /спектакъл по съвременни американски разкази/.


***
Враца.
Между 2 и 4 декември в заседателната зала на хотел Хемус се провежда семинар, организиран от Министерството на младежта и спорта, на тема „Европейска седмица на спорта в България - нови изводи и бъдещи предизвикателства пред масовия спорт". Специални гости на събитието ще бъдат кмета на Враца - Калин Каменов и заместник-министъра на младежта и спорта - Асен Марков. Официалната част на семинара ще бъде между 9:30 и 10:00.

***
Горна Оряховица.
От 15 ч. в зала 102 на Общината, кметът инж. Добромир Добрев ще бъде удостоен с отличие за най-активна община за 2015 г. в инициативата Европейска седмица на физическата активност и спорта - MOVE WeeK 2015.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 ч. в ХГ "Недялко Каранешев" ще бъде открита Коледна изложба.


***
Кюстендил.
От 14 ч. в заседателната зала на Община Кюстендил ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Пловдив.
От 10 ч. в 2 зала на Апелативен съд е насрочено делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура Пловдив срещу отказа на Пловдивския окръжен съд да вземе мерки за неотклонение „Задържане под стража" по отношение на Ерол Е. и Иван Т.


***
Пловдив.
От 14 до 16 ч. в Стария град на Пловдив ще се проведе Работилница за коледни играчки от тесто по чешки в Балабановата къща. Това е само една от инициативите посветени на Празниците на светлината и надеждата е Стария град


***
Смолян.
Държавен архив-Смолян ще представи книгата „Българската църква" от Екзарх Стефан І Български, от 16 ч. в изложбена зала на Държавен архив, съобщиха от институцията. Книгата ще бъде представена от доц.д.н.к. Мария Шнитер, доц. д-р Димо Чешмеджиев и доц. д-р Русалена Пенджекова-Христева


***
Хасково.
От 10.30 ч. на площада пред Община Хасково министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва в ритуала по тържествено посрещане на 29-ия контингент на въоръжените сили, участвал в мисията на НАТО в Афганистан. Церемонията ще ще участват заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и представители на местната изпълнителна власт.


***
Шумен. От 11 ч. в РИМ Шумен деца от Начално училище "Ил. Р. Блъсков" ще изработват сурвакнички.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.