• 10 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития за днес, 17 март

Предстоящи събития за днес, 17 март

/КРОСС/ *** Брюксел. Заседание на Европейския съвет по споразумението с Турция за ограничаване на мигрантския наплив в Европа.

***

Прага. Италианският външен министър Паоло Джентилони ще обсъди в чешкия си колега Любомир Заоралек европейската мигрантска криза.

***

Брюкел. Кралят на Йордания Абдулла II ще се срещне с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и председателя на ЕП Мартин Шулц.

***

Брюксел. Президентът на Украйна Петро Порошенко ще обсъди с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер Минските мирни споразумения.
***

Париж. Френските студенти ще протестират срещу промените в закона за заетостта.

***

Москва. Премиерът на Дмитрий Медведев ще се срещне с президента на Израел Реувен Ривлин.

***

Страсбург. Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията към Съвета на Европа ще представи доклад за ситуацията в Македония.

***

Киев. Посещение на европейския комисар за хуманитарната помощ и управление на кризи Христос Стилианидис.

***
София.
От 9.30 ч. министър Даниел Митов ще участва в дискусия на тема „Дилемите пред Европа и перспективите на Западните Балкани" в рамките на представянето на годишния външнополитически бележник на Европейският съвет за външна политика (ЕСВП). Събитието ще се състои в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски" 124.

***
София.
От 11 ч. вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще участва в открит урок по потребителски права на ученици от 12-ти клас в Националната търговско-банкова гимназия. В урока ще се включи още и председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

***
Русе.
От 11.30 ч. в зала „Заседателна" на община Русе ще бъде даден старт за създаването на българо-румънския Технически секретариат по приоритетна област 3 на Дунавската стратегия. На събитието ще присъстват министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова, държавният секретар на Министерството на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Чезар Соаре, кметът на Русе Пламен Стоилов, областният управител Стефко Бурджиев, народни представители, кметове от региона и др.

***
Пловдив.
Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов ще присъстват на честването по повод 65 години от създаването на авиобаза Граф Игнатиево.

***
София.
От 09 ч. ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9 ч. в хотел „Новотел" ще се проведе бизнес форумът за фармацевтичен и здравен бизнес в България „My Success in Pharmacy".

***
София.
От 09.30 ч. ще започне заседанието на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 9.30 ч. 21 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Емилия Ковачева (чл. 115-118 НК).

***
София.
От 9.30 ч. 25 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Борислав Балджийски.

***
София.
От 10 ч. ще започне заседанието на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10 ч. 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу К. Бъчваров, на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел изготвяне на неистински или преправяне на истински платежни документи.

***
София.
От 10 ч. 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу П. Ганев, Е. Хаджиев и К. костадинов, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 ч. 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ц. Цветков, А. Ангелов, Ж. Калинов и Н. Димитров, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 ч. 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. Дуро. М. Басей и П.Боро, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 ч. във футболната зала на комплекс „Царско село" ще бъде открито петото издание на на ученическите футболни турнири „Купата на Coca-Cola: Движи се!" с участието на представители на Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община и Coca-Cola България.

***
София.
От 12.50 ч. в зала „Сердика" на София хотел Балкан ще се състои подписването на протокола от третата сесия на Междуправителствената българо-туркменистанска комисия за икономическо сътрудничество. Заседанието ще се съпредседателства от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и Елдаш Шерипов - министър на икономиката и устойчивото развитие на Туркменистан.

***
София.
От 13.30 ч. 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу В. Христов, Р. Ранов, Т. Кисимов, В. Варков и В. Иванов, на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13 ч. 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу И. Илев, С. Желязков, Е. Илиев, С. Илиева, Б. Тенева, И. Петров и Т. Петрова, , на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18 ч. в Национална галерия музей на социалистическото изкуство ще бъде открита изложбата „Образът на вожда".

***
София.
От 19 ч. в зала „България" ще се състои концерт на Софийската филхармония под патронажа на Министъра на външните работи на Република България по повод Международния ден на Франкофонията с един незабравим концерт.

***
Бургас.
От 16.30 ч. до 18.00 ч. в централата на ГЕРБ-Бургас на улица „Конт Андрованти 5" общинският съветник от ГЕРБ Станислав Андреев ще има приемен ден с граждани.

***
Бургас.
От 17.30 ч. в актовата зала на СОУ "Епископ Константин Преславски" ще бъде открита ХХ Национална ученическа философска конференция "ЧОВЕК - СВЯТ".

***
Бургас.
От 18 ч. в зала "Петя Дубарова" в Казиното акад. Георги Марков ще представи двете си книги от поредицата "История на най-голямата война".

***
Бургас.
От 18 ч. в Дома на писателя ще бъде представена стихосбирката „Точно време" на Владимир Левчев.

***
Бургас.
От 19 ч. в ДТ "Адриана Будевска" ще бъде открито 14-то издание на кинофестивала "София филм фест на брега".

***
Варна.
Специализирано стоматологично изложение ще се проведе в Дворец на културата и спорта от 17 до 19 март в зали "Младост". Денталният форум "Варна дент" се организира от районните колегии - Варна и Добрич на Български зъболекарски съюз и Дентално депо Сам Мишел.

***
Варна.
От 11 ч. в зала "Пресцентър" на Фестивален и конгресен център
- Варна ще се състои пресконференция на JobTiger и Нестле България по повод старта на 14-тото издание на най-големия кариерен форум в България „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот" в гр. Варна.

***
Велинград.
От 14 ч. председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов ще се срещне с жители на Велинград в голямата зала на Общината. На мероприятието ще присъстват кметът на Велинград Костадин Коев, народният представител Димитър Гечев, представители на Сдружението на хотелиерите и представители на неправителствени организации.

***
Велико Търново.
От 13 ч. в зала 302 на общината ще се състои пресконференция, на която ще бъде представена програмата за честване Празникът на Велико Търново 22 март.

***
Велико Търново.
От 16 ч. в залата на хотел „Янтра" ще се проведе Третата национална среща на общинските предприятия и търговските дружества.

***
Велико Търново.
От 17 ч. в Голямата зала на Община Велико Търново ще се състои концерт на учениците от СОУ „Емилиян Станев".

***
Велико Търново.
От 18 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба на Христо Керин /графика/.

***
Видин.
От 10 ч. в заседателната зала на Общинския съвет Община Видин организира работна среща с представители на спортни клубове, общински съветници и други заинтересовани лица, имащи отношение към спорта.

***
Видин.
От 11 ч. в Областна администрация - Видин, Конферентен център, ще се проведе работна среща по проект "Шварцвалд отговаря за горите на Видин". На срещата са поканени представители на Министерството на земеделието и храните, Северозападно държавно предприятие - Враца, Регионална дирекция по горите - Берковица, териториалните поделения на държавните горски стопанства в областта, Областна дирекция „Земеделие", Регионална инспекция по околната среда и водите - Монтана и други ресорни служби.

***
Видин.
От 14 ч. кметът на Община Видин Огнян Ценков ще даде пресконференция, на която ще представи новия заместник-кмет по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова.

***
Враца.
От 9.30 ч. в Сградата на зъболечението ще се състои Областният етап по тенис на маса в рамките на Ученически игри 2015/2016.

***
Враца.
От 10.30 ч. в Регионална библиотека „Хр. Ботев" ще се проведе бинарен урок с ученици от СОУ „Васил Кънчов" на тема „Виктор Юго и Иван Вазов"- влияние на френския романтизъм върху българската литература".

***
Враца.
От 13.30 ч. Административен съд Враца ще заседава по делото, образувано по жалба жалба на общински съветник от Общински съвет - Роман срещу предсрочното прекратяване на правомощията му, заради влязла в сила присъда за престъпление от общ характер, с наложено наказание „лишаване от свобода.

***
Враца.
От 18.30 ч. в Градската концертна зала ще се проведе Концерт на Симфониета Враца, посветен на Международния ден на франкофонията.

***
Горна Оряховица.
От 9 ч. в спортна зала „Никола Петров" ще се проведе Държавно лично първенство по борба за деца класически и свободен стил, под домакинството на СКБ „Локомотив".

***
Елин Пелин/с.Григорево
От 18.30 ч. председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети село Григорево, община Елин Пелин и ще разговаря с жителите на селото от 18.30ч. в НЧ „Г. С. Раковски". На събитието ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на Григорево Иван Георгиев, областният координатор на ПП ГЕРБ за София област и народен представител Галя Георгиева, както и народният представител от ГЕРБ д-р Петър Беков.

***
Кюстендил.
От 16 ч. в Регионалния исторически музей ще бъде открита фотоизложбата „Мегалити, езически светилища и приемствеността им в християнството".

***
Кюстендил.
От 19 ч. в Общински драматичен театър ще бъде представена постановката „Търся нов съпруг".

***
Пловдив.
От 9 ч. в залата на Общински съвет-Пловдив ще се проведе заседание на общинските съветници.

***
Пловдив.
От 10 ч. в 2 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледат жалбите на Андон М. и Георги Л. срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с което им бяха взети мярки за неотклонение „Задържане под стража". Срещу тях са повдигнати обвинения за това, че на 8 март 2016 г. в с. Ръжево конаре в съучастие при условията на опасен рецидив са отнели портмоне и сумата от 50 лв. употребявайки сила.

***
Пловдив.
От 10 ч. в 2 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледа жалбата на Стоян П. срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с което му беше взета мярка за неотклонение „Задържане под стража". Срещу него е повдигнато обвинение по чл.199 ал.1 т.4 от НК, затова, че при условията на опасен рецидив в съучастие като съизвършител с Христо Г. е отнел пари и 2 преносими компютъра - всичко на обща стойност 1904 лв. от владението на Мария И., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил затова сила.

***
Пловдив.
От 12 ч. в зала 5 на Дома на техниката в Пловдив ще се проведе пресконференция на УС на фондация "PolineROOOCK fest" на тема "Благотворителната дейност на фондацията до момента и програма за 2016 г.

***
Плевен.
От 14 ч. в зала „Гален" на Телекомуникационен ендоскопски център ще се проведе традиционният Ден на кандидат-студента в Медицински университет - Плевен (МУ-Плевен).

***
Разград.
В 13 ч. в зала 712 на Областна администрация Разград ще се проведе съвместна пресконференция на Областния управител на област Разград и ректорското ръководство на университета на тема: „Русенският университет - най-добрият избор за обучение на младите хора от Разград и региона".

***
Сливен.
От 14 ч. в Информационния център по животновъдство ще се проведе заседание на Областния консултативния съвет по животновъдство.

***
Сливен.
Семинар-обучение по тъкане на кори ще се проведе на 17 и 18 март в Националния музей на текстилната индустрия.

***
Стара Загора.
От 10 ч. ще се проведе публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем на незаетите 23 маси за продажба на селскостопанска продукция на централния градски пазар в Стара Загора.

***
Шумен.
От 10 ч. в зала „Сава Доброплодни" на НЧ „Д. Войников" ще се състои благотворителен концерт-спектакъл „Като звездите" за децата от социалните центрове организиран от община Шумен и Сдружение за поощряване и подпомагане на детски таланти „Вега".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.