• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

София.
Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на връчването на Годишните награди „Доброволческа инициатива" за 2015 г. Церемонията за награждаването ще се състои в Народния театър „Иван Вазов".

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне редовното седмично заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 09.00 часа във Военна академия „Г. С. Раковски" ще се проведе семинар на тема: „Опитът от участие в операции за поддържане на международния мир и сигурност." Семинарът е под патронажа на министъра на отбраната г-н Николай Ненчев. На него ще се представят и обсъдят резултатите от научноизследователски проект, реализиран от колектив от ИПИО на ВА „Г.С.Раковски" в периода октомври 2014 г. -юли 2015 г.

***
София.
От 09.30 часа заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на програмата Деница Николова ще открие четвъртото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., което ще се проведе в зала „София" на Гранд Хотел София.

***
София.
От 09.45 часа в Отделение по хемодиализа на УМБАл „Св. Анна"-София ще се проведе тържество по повод 30 години от създаването на отделението.

***
София.
От 10.00 часа 24 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Владимира Янева и Тодор Костадинов (чл. 284в, ал. 1 НК)

***
София.
От 10.00 часа 14 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Венимир Стоянов, Михаил Гюров и Кристиян Александров, обвинени по чл. 199 от НК, обира на „Алианц Банк".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема Руско-турските отношения в контекста на евроатлантическите акценти.

***
София.
От 11.00 часа в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски" ще се състои Национална конференция на „Спешъл Олимпикс България". Ще бъдат връчени и годишните награди „ПроСпорт" за развитие на доброволчеството в подкрепа на спорта за хората с увреждания.

***
София.
От 11.30 часа в галерия „Средец" на министерството на културата ще бъде открита изложба в памет на художника Джемал Емурлов-Джими.

***
София.
От 13.00 в сградата на Столична община на ул."Московска" 33 кметът на София Йорданка Фандъкова и Ханс Бруке, председател на Фондация БНП Париба България и главен изпълнителен директор на БНП Париба С.А. - клон София, ще подпишат договор за започване на проект „Социална кухня".

***
София.
От 17.00 часа в зала „Роял" на „София Хотел Балкан" Българската търговско-промишлена палата за 22-ви пореден път ще връчи традиционните Годишни награди за постижения в българската икономика.

***
София.
От 18.00 часа в Концертна зала на Централния военен клуб ще се състои
тържествено честване по случай Международния ден за солидарност с палестинския народ.

***
София.
От 18.00 часа във филиал „Студентски" на Столична библиотека ще има голямо поетическо четене по случай 8 декември с участието на поети студенти.

***
София.
От 19.00 часа в Нова конферентна зала на Софийски университет ще се проведе последната лекция от тазгодишното издание на образователната платформа "Въведение в съвременното изкуство" под мотото "Кураторите говорят".

***
Благоевград.
От 14.30 часа в зала № 5 на община Благоевград от 14.30 часа ще се проведе конференция на която ще бъде представена културната програма на града до края на декември.

***
Бургас.
От 11.00 часа в кафето на спортна зала "Младост" ще се проведе пресконференция по повод честването на 25-годишен юбилей на Клуб по художествена гимнастика "Черноморец".

***
Бургас.
От 14.30 часа НПО „Интеграция" организира кръгла маса, посветена на професионално ориентиране на младежи с увреждания в в зала „Амфибия"на хотел Аква.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Концертна зала на Музикалното училище в Бургас ще бъде представена поредицата „Запознайте се с ...".

***
Бургас.
От 19.00 часа маестро Живко Петров представя „AFTER4" на концерт в КЦ „Морско казаино"

***
Варна.
От 9.00 часа в Пленарна зала на община Варна ще се проведе второто заседание на Общински съвет - Варна.

***
Варна.
От 11.00 часа в Младежки дом-Варна, зала "Концертна" (ет.1 зала 2), ще се проведе пресконференция по повод инициативата "Вдъхновение за младежта".

***
Велико Търново.
В сградата на Община Велико Търново ще се проведе еднодневен обучителен семинар за педагогически съветници, обществени възпитатели и специалисти, работещи с деца и подрастващи на тема „Безопасен интернет".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в стая 305 в Общинския партиен съвет на БСП във Велико Търново, групата на общинските съветници от БСП във Великотърновския общински съвет организира редовната си преконференция.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои Заключителна пресконференция по проекта „Горна Оряховица 2014 - 2020 - привлекателен и проспериращ град".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа пред Община Велико Търново ще се проведе куклено шоу „Коледни звънчета", ще бъдат запалени коледните светлини, с участието на актьори от Куклен театър - Варна.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в читалнята на РНБ „П.Р.Славейков" словашкият писател Йозеф Банаш представя романа си „Зона на ентусиазъм". Специален гост ще е Мариян Якубоци, посланик на Република Словакия в България.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще се представи мюзикъл по Любен Каравелов „Българи от старо време".

***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Студентски стол до Ректората на ВТУ ще се проведе Студентско парти по повод 8 декември.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Клуб ТАМ ще се играе моноспектакъл на Леонид Йовчев по „Песните на Малдорор" от Лотреамон Малдорор".

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде представена книгата „Аз не бях политик" от проф. Огнян Герджиков.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Община Пловдив и "Мега Комюникейшън" ЕООД на тема „Изграждане на зелена и достъпна градска среда.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в зала 2 състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по делото срещу подсъдимия Александър Ч. е повдигнато обвинение по чл.115 от НК.

***
Разград.
От 10.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се проведе пресконференция на кмета д-р Валентин Василев.

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала 105 на общинската администрация ще се проведе редовна пресконференция на кмета на община Сливен Стефан Радев и неговите заместници.

***
Сливен.
От 11.00 часа в пресклуб Сливен ще се състои пресконференция с председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

***
Сливен.
От 12.00 до 13.15 часа в Технически университет - ИПФ - Сливен, зала 1104, Информационният център Европа Директно - Сливен и Местната комисия за борба с трафика да организират форум за младежи: „Заедно срещу трафика на хора".

***
Сливен.
От 12.15 часа на паметника на Хамам Баир ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите военнослужещи от сваления руски изтребител.

***
Сливен.
От 13.30 часа омбудсманът Мая Манолова ще даде пресконференция в Национален Пресклуб на БТА - Сливен. От 14.00 часа в сградата на Областна администрация - Сливен ще бъде разкрита временна приемна на националния омбудсман.

***
Стара Загора.
От 09.30 часа в конферентната зала на Международния младежки център ще се състои международна конференция под наслов „Кампанията „Език без омраза" - инструмент за борба срещу нетолерантността".

***
Шумен.
От 10.00 ч. в Аулата на Ректората на Шуменския университетт ще се състои награждаване на студентите, постигнали отличен успех в обучението си през 2014/2015 г.

***
Шумен.
От 10.30 ч. в Регионален исторически музей Шумен ще бъде дадена пресконференция по повод откриването на мобилната изложба „Страдание и спасение Паметта за еврейските общности - гарант срещу омразата в обществото".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.