• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
В „София Хотел Балкан" държавният глава Росен Плевнелиев ще участва в Единадесетия Национален форум на тема „Развитие на иновационната среда за устойчив икономически растеж в България".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Голям колегиум" на МЗХ министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще представи благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под мотото „Купи жива елхичка, помогни на дете!". Инициативата се провежда съвместно със Сдружение „Аутизъм Днес".

***
София.
От 12.00 часа министърът на здравеопазването д-р Петър Москов ще открие новоизградения онкологичен център към УМБАЛ „Александровска" - реализиран по проект BG161PO001/1.1-08/2010/012 „Център за ранна диагностика и профилактика на онкологични заболявания в УМБАЛ „Александровска".

***
София.
От 09.00 часа в зала „Арена Армеец" ще се проведе Национален шампионат за деца, лишени от родителски грижи. Проявата е под наслов „Спортът достъпен за всички деца" и е част от спортните календари на инициатива София - Европейска столица на спорта и на БСФДЛРГ за 2015 г.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА Асоциацията на хората с псориазис и псориатични усложнения /АХППУ/ ще даде пресконференция.

***
София.
От 10.30 часа във филиал „Студентски" на Столична библиотека ще се състои официалното представяне на книгата с текстове на участниците в състезанието по творческо писане, част от платформата „Арт състезания".

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Министерство на икономиката заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще връчи четири сертификата за клас инвестиция, издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите в периода август - ноември 2015 г.

***
София.
От 11.00 часа в Централното фоайе на НДК ще се състои откриването на основната програма на „Софийския международен литературен фестивал" и на 43-то издание на Софийския международен панаир на книгата.

***
София.
От 15.00 часа в конферентна зала А - ет. 1, в сградата на Българска търговско-промишлена палата ще се проведе Кръгла маса на тема: „Иновации в архитектурата, строителството и търговията с недвижими имоти" организирана от Съвет по иновации и развитие на технологиите при БТПП (СИРТ).

***
София.
От 19.00 часа в Младежки театър „Николай Бинев", във връзка с 25-годишнината от възстановяване на дипломатическите отношения между България и Израел, Ренана Раз ще представи за първи път в България своя уникален спектакъл YouMake ReMake.

***
София.
От 18.00 часа в зала 8 в НДК ще се състои представяне на новите преработени издания на книгите на Людмила Филипова и финалната част от „Проект Антарктида: Послание на Края на света".

***
Благоевград.
От 10.00 часа в зала № 5 на Община Благоевград ще се проведе информационен форум „Заедно срещу трафика на хора".

***
Благоевград.
От 18.00 часа във фоайето на Община Благоевград ще се проведе „Часът на приказния разказвач". В ролята на разказвач ще влязат самите Дядо Коледа и неговият неотлъчен помощник Снежанка.

***
Бургас.
От 10.30 часа в Кръглата зала на Експозиционен център „Флора" Бургас Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов" и родители организират благотворителна изложба „Моят свят".

***
Бургас.
От 18.00 часа с хип-хоп, брейк и акробатика, в Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик" продължава инициативата „Бургас танцува".

***
Варна.
От 10.00 часа в Отделение за детско - юношеска психиатрия към УМБАЛ „Света Марина" - Варна ще се проведе благотворителна акция, организирана от членовете на сдружение с нестопанска цел „Раунд Тейбъл".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа Великотърновският окръжен съд ще разглежда делото за въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА Адвокатска колегия - Велико Търново ще даде пресконференция във връзка с отбелязването на 115 години от Великотърновската адвокатска колегия.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в читалнята на РНБ „П.Р. Славейков" ще се състои представяне на книгата на Ива Йолова „По думите ще ги познаете. Срещи с 49 майстори на словото и изкуствата" от литературния критик Панко Анчев.

***
Велико Търново.
По повод Студентския празник Регионален исторически музей-Велико Търново осигурява възможност на всички студенти да посетят безплатно музейните обекти( с изключение на Мултимедиен посетителски център "Царевград Търнов"). Достъпът ще става чрез удостоверяване с документ.

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентна зала ще се проведе заседание на Общински съвет Враца.

***
Горна Оряховица.
От 16.30 часа в малка зала на НЧ „Напредък -1869" ще бъде представена биографичната книга на Валентин Михов „Играта на живота" със съдействието на СБЖ.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще се състои церемония по награждаване „Ряховски камъни" - традиционни номинации на СБЖ със съдействието на Община Горна Оряховица.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествена галерия ще се проведе Коледна работилничка за въображение - работа с деца.

***
Казанлък.
От 17.00 часа на новия площад в центъра на Казанлък, така нареченото КИАЦО, с коледно-новогодишен спектакъл ще бъде „запалена „ празничната елха.

***
Пловдив.
От 10.30 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще даде старт на мащабна залесителна кампания за поредното разширяване на парк "Лаута". Място - до блок 258 в район "Тракия".

***
Разград.
От 10.00 часа в зала 308 на Община Разград кметът д-р Валентин Василев ще даде пресконференция.

***
Сливен.
От 11.30 часа в МБАЛ „Д-р Иван Селимински"-Сливен ще се състои церемония по получаване на дарение за АГ-отделението.

***
Търговище.
От 10.00 часа в зала 74 на Община Търговище ще бъде представен проектът „Национална кампания за пациентски политики" на Национално пациентско обединение „Конфедерация Защита на Здравето".

***
Шумен.
От 16.00 часа в НЧ „Напредък - 1869 ще бъде отбелязан рождения ден на ученически литературен клуб „Сладкодумци".

***
Ямбол.
От 11.00 часа в малката конферентна зала на хотел „Диана Палас" ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Подготовка на инвестиционни проекти за обекти в община Ямбол - в подкрепа за следващия програмен период", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинасирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионална развитие.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.