• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Управляващата коалиция тръгна зле и няма да издържи дълго

Управляващата коалиция тръгна зле и няма да издържи дълго

/КРОСС/ „Притеснява ме начинът по който ГЕРБ защитават своите партньори в разразилия се скандал със снимките - те неглижират тези постъпки, дори не толкова в конкретния случай, а въобще. Това пренебрежение към някои мрачни периоди в историята е много неправилно, защото България е била част от антихитлеристката коалиция, дала е много жертви, допринесла е за разгрома на хитлерофашизма. Трябва да ценим собствената си история". Това каза за предаването "Хоризонт за вас" политологът проф. Александър Маринови допълни:

„В политиката има и по-важни неща, отколкото поддържането на неизменния състав на едно правителство. Утре може да се случи тези коалиционни партньори или други коалиционни партньори да свършат нещо лошо. Това какво означава? Че трябва да бъдат защитавани на всяка цена!? Единствената разумна позиция беше категорично да се осъдят такива прояви, най-вече по принцип, да се изрази нетърпимостта към всякакви прояви на неонацизъм или на толериране на нацизма.

В това число, когато един политик е постъпил неправилно, той си отива. Каква е разликата между това дали той е директор на дирекция, заместник-министър или заместник-министър председател. Постъпката е една и съща.

Българските политици въобще не си правят сметката, че те не са свободни да приказват и да правят каквото си поискат и след това да изтъкват констатирането на тези факти като някаква злонамерена атака. Просто това е едно нередно поведение!"

Проф Маринов запита риторично каква е щяла да бъде реакцията в държавата му, ако се случи със заместник-министър от Франция, Германия, Полша, Унгария или Холандия. Политологът оцени като "неудачен опит за шега" опитите на ГЕРБ да противопостави на фашистките поздрави спомените за репресиите на комунистическия режим.

Според него животът на управляващата коалиция няма да е дълъг, но не заради скандала:

„Тръгна зле и няма да издържи дълго, макар че не по тази причина. Коалицията, по принцип, е много уязвима от гледна точка на това, което тя трябва да върши. Някак си те се самоуспокоиха, че като написаха един заоблен, абстрактен, пределно общ документ, който нарекоха "програма за управление" и след като назначиха хората във властта, с това се изчерпва проблемът.

Те ще трябва да започнат да работят от утре, трябва да решават проблеми и тук наистина нацистките тежнения или дебелашкият хумор на един друг човек е най-малкият проблем. Въпросът е утре какви решения ще взимат".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Климент

Според мене, тези тези "нацистки изпълнения" са абсолютни глупости, които противниците на властта използват, за да създават напрежение. Какво общо имат тези циркове с управлението, та се вдига шум до небето? Горното интервю е от бивш депутат от БСП... Какво друго да говори? Правителството и Народното събрание още не са започнали да функционират, а коалицията вече "тръгва зле". как се разбра? По две снимки ли?

21.05.2017 18:46:40

Анонимен

ПЕЕТЕ ВСИЧКИ В ЕДИН ХОР ОТ. ЩО ТАКА НЕ ЗАПЕЕТЕ И ЗА ГУЛАГ

21.05.2017 07:55:01

Хитър Петър

Явно и глупостите нямат почивен ден ! Това не е управляваща коалиция , а престъпен синдикат и се научете да назовавате нещата със собствените им имена , стига сте използвали прякори за всяко престъпление !

21.05.2017 06:40:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.