• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

50% от стоките в търговските вериги да са български

50% от стоките в търговските вериги да са български

/КРОСС/50% от стоките в търговските вериги да са български предлагат Министерството на земеделието и храните и представителите на търговските мрежи в страната. Това стана ясно на кръгла маса на тема „Подкрепяме българското" днес в Хасково.

По думите на заместник министърът на земеделието Цветан Димитров делът на българските стоки в потреблението с всяка изминала година се повишава. „В момента има чисто нов Закон за храните и за хранителната верига, те формират нови пазарни отношения, при които българският производител може да се чувства сигурен в собствената си страна", каза Димитров.

„Ние настояваме процентът да бъде по-висок и ще работим в тази посока", уточни заместник министърът. Припомняме, че хипермаркетите в Румъния преди няколко месеца бяха задължени да продават поне 15% местни стоки.

Димитров уточни, че става въпрос за традиционни за българския потребител стоки, при които няма как да не се защити пазарния ни дял. „Нормално ли е да допуснем на българския пазар да идва кисело мляко от Дания? Има си пазарни ниши, които са традиционни за България, които по никакъв начин няма да позволим да бъдат заети от някой друг, а не от българския производител", подчерта заместник министърът на земеделието.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Само за сведение - в съседна Турция има закон, задължаващ 90% от стоките в магазините да са турски. Но тъй като у нас политиците нямат топки, това предложение ще си остане само...предложение. Все пак Той (ББ) не е Орбан, а обикновен продажен слуга!

29.09.2016 01:30:39

Анонимен

50 % от търговските вериги да са български, както направиха в Унгария. Тогава и корпоративният данък, който плащат ще остава в България и може да има повече пари за мизерстващите българи.

29.09.2016 00:03:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.