• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Замразяват заплатите на държавните служители

Замразяват заплатите на държавните служители

София /КРОСС/ Замразяват заплатите на чиновниците. Министерствата и агенциите трябва да ограничават разходите си. Инструкцията е дадена от Министерството на финансите.
В частния сектор, където заплащането не подлежи на каквито и да е регулации или ограничения, работят над 1 500 000 души. На всеки трима от тях има по един работещ в така наречения обществен сектор. Това са над половин милион служители.
В държавното управление работят общо над 110 000 души, според официалните данни на Националния статистически институт. Сред тях е и Николай Наков, който работи в една от основните приходни агенции. В администрацията е от 21 години.
Сега обаче идва и ограничението, което Министерството на финансите предприема - замразяват се парите за заплати през следващата година.
С указанията на ведомството за подготовката на бюджета за 2016 г. се цели запазването на финансовата дисциплина. Министерствата ще могат да предвиждат нови разходи през следващата година, само ако запазят или намалят задълженията си към доставчици, съобщава Нова телевизия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Българите считат погрешно за държавни служители всички бюджетни служители.Лекари и учители не са държавни служители-има си Закон за държ.служ.Факт е обаче, че шапките на ведомствата са с доста раздути щатове, а и с доста по-големи заплати от редовите държ.служители и оттам идват и големите разходи.Така че, ако Вл.Горанов иска, може да ги намали и тогава ще постигне двоен ефект - хем ще намали протежетата и лежляците в администрацията, хем тези които вършат работата ще получават достойно заплащане,а не като сега...

07.07.2015 09:47:51

Анонимен

Защо винаги се нахвърляте върху обикновенните служители. Нека бъдат премахнати политическите кабинети на министрите, заместник министрите да са сведени до един, да се премахне раздутия щат на Народното събрание, министерства и агенции, МВР и МНО. Между другото държавни служители са и служителите в общински администрации, вероятно тук включват и учители - те също са хрантутници, тук са лекари .... о, и те са хрантутници.... Давай да съкращаваме, да не им плащаме.... бе майната му.... да закриваме държавата.

06.07.2015 23:13:16

СЛАВКО

Не само замразяване, но и намаляване. Аман от хрантутници.

06.07.2015 21:05:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.