• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Велик Занчев: До края на август ще бъде доставен нов кораб за маркиране на корабоплавателния път по Дунав

Велик Занчев: До края на август ще бъде доставен нов кораб за маркиране на корабоплавателния път по Дунав

/КРОСС/ До края на август ще бъде доставен новият маркиращ кораб за обозначаване на корабоплавателния път по р. Дунав. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев по време на Министерска конференция на държавите-членки на Дунавската комисия. Събитието се проведе днес в Белград по случай 70-тата годишнина от подписването на Конвенцията за режима на корабоплаването по р. Дунав.

Заместник-министър Занчев отбеляза, че това е вторият плавателен съд, който ще бъде доставен за ИА „Проучване и поддържане на р. Дунав“ по проект FAIRway Danube, финансиран от Механизма за свързване на Европа. „С новата, съвременна техника по-ефективно ще събираме информация за критичните участъци, водните нива и ще правим по-точни прогнози за българо-румънската част на реката. В рамките на проекта ще бъдат доставени и 9 автоматични станции, които ще измерват водните нива в праговите участъци на реката“, допълни още Велик Занчев.

Заместник-министърът запозна своите колеги с проектите за подобряване на условията за корабоплаване в българския участък от реката. „Те обхващат както дейности, свързани с доставката на плавателни съдове за проучвателна дейност, маркиране на плавателния път, драгажно оборудване, така и насочени към хармонизиран подход в предоставянето на информации и прогнози, подобряване на управлението на водите, седиментите и морфологията на река Дунав“, подчерта Занчев. „Целта ни е да постигнем по-добри условия за навигация, да намалим рисковете от наводнения и не на последно място да завишим качеството на услугите“, заяви в заключение заместник-министърът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.