• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Guardian: Западът захвърли руснаците и те намериха Путин

Guardian: Западът захвърли руснаците и те намериха Путин

/КРОСС/Изправени пред неуважението на Запада по времето на разпада на СССР, руснаците започнаха да търсят нов силен лидер и намериха Владимир Путин, пише "Гардиън" (The Guardian) в статия, цитирана от "Взгляд".

Според британското издание, за да разберат хората защо "Русия стана такава", те трябва да се върнат към корените на проблема, когато "Западът захвърли Русия в критичен момент". Вестникът отбелязва, че в началото на 1990-те години Западът е накарал Русия "да отвори вратите си за външния експлоатационен капитализъм", когато тя и останалите републики от бившия СССР не са разполагали с ефективни инструменти за контрол над дейността на финансовите капиталисти, търсещи максимална печалба.

"Гардиън" посочва, че в онзи момент Русия не е била достатъчно силна, за да се бори с опитните капиталисти, които са окупирали и експлоатирали природните ѝ ресурси. Сегашните проблеми, смята изданието, са пряко следствие от грешките на Запада, който през 1989 г. е трябвало да подкрепи Михаил Горбачов, приемайки "своеобразен план Маршал" за подпомагане на руската икономика. Така е щял да бъде предотвратен крахът на рублата през 1998 г., а ако това е било сторено, разпадът на СССР е можел да мине по-гладко.

Свиването на икономиката обаче се е оказало катастрофално и на президентските избори през 1996 г. Горбачов би могъл да получи едва 0,5% от гласовете.

"Изправени пред жестоката реалност и неуважението, което Западът все по-често демонстрира към тях, руснаците - и това не бива да изненадва никого - започнаха да търсят силен лидер. И намериха Владимир Путин", пише "Гардиън", като отбелязва, че Западът "е посял вятър и сега ще пожъне буря".

Източник: vz.ru (Взгляд)

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

хахахаха

Дж.Стиглиц-нобелов лауреат по икономика -американец : САЩ това е бананова република останала дори без банани.Поради тази причина Русия може да си прави каквото си поиска без да плаща нищо а само да взема. Итя го прави успешно -мат само спешките и седем хода на пред.

27.03.2017 13:26:02

До по-по-по-долния !

А, дали ще си жив след една година по време на отчета...? Не е изключено да сте измрели от глад или от гладните !?

27.03.2017 12:26:50

Анонимен

Статията много точно го описва! Каунът по-долу вероятно си мисли, че Путин я е писал:) Всъщност Русия беше приятелска за Запада страна по времето на Елцин, по-рано и на оня боклук Горбачов. Приятелска, защото си даваше богатствата на Запада. Но когато дойде Путин и каза "къш" оттука, изведнъж стана враждебна, агресор и т.н. Просто Западът иска Русия да е слаба и зависима, а точно обратното направи Путин и на ония мамата им се такова. Но проблемът си е в тях, не в Русия. Горе си го пише!

26.03.2017 23:17:21

Анонимен

А на крадливия запад все Русия му е виновна, че не желае да си подари всички ресурси доброволно. Ресурси, които са гаранция за бъдещето - вода, обработваема земя, нефт, газ, злато, диаманти, желязо, въглища, уран - всичко това западът иска да грабне безплатно, а Русия не желае да му подари богатствата си, това е източникът на всички геополитически проблеми.

26.03.2017 16:55:59

Анонимен

До долния: запомни си думите, след 1 г ще те викаме на отчет! И имай късмет пак да не си си пил редовно хаповете!

26.03.2017 16:46:48

Анонимен

Пъпеш, Русия работи подмолно, с лъжи, демагогия и измами! Никой в САЩ не й пречи да върти пропаганда и заблуждава населението, а я опитай да правиш това в Русия - веднага ще изчезнеш от полезрението! Има много неща да научи Западът и да проумее, че руснакът е генетично увреден изрод, който никому не е потребен! Сега предстои разпадът и фалит на тази прогнила територия!

26.03.2017 15:33:06

Анонимен

Да бе, как тогава "разпадащата се Русия", от която нищо и никъде не зависи, влияе на изборите в сащ? И ги печели "нейния" човек. Как става, нали Русия е слаба и безпомощна, как за 1-2 г. си извоюва по-голямо влияние в цял свят. И това и сащ го признаха, как става тая работа, каун?

26.03.2017 15:13:50

Анонимен

И кво, в Русия назначиха стотици МИЛИАРДЕРИ, които я разграбиха - начело с Путин, а поради липса на ПРАВОСЪДИЕ/ то е подчинено на Путин/ разграбването се развихри неудържимо. Днес в Русия безработицата е над 40 %, а БВП/брутния вътрешен продукт/ е спаднал НАПОЛОВИНА! ВЕЧНА Й ПАМЕТ на "Империята на злото" и дано повече никога не се изправи, за да граби и окупира!

26.03.2017 11:58:05

Анонимен

Западът е причина за всяка катастрофа, в която и да е страна! Не може непрекъснато да окупираш и грабиш, защото рано или късно си плащаш и лихвите.

25.03.2017 11:57:31

Анонимен

А защо искат да ни внушат, че в Русия едва ли не не се раждат силни хора и даже силни лидери? Не е ли това имплицитен расизъм от страна на Запада? И на какво чак такова основание утилитарните недочовеци англосаксите считат, че Русия следва да им е априорен роб и да подтичва по дирите им?

25.03.2017 09:26:10

Анонимен

Какво общо има план "Маршал" със Запада, освен инициирането му? Поговорката "С чужда пита помен прави" е напълно валидна в този случай. Съветското злато от ленд-лийза американците веднага вложиха като инвестиция в Европа. Не че я спасиха от нещо де... разбира се, че и там си пуснаха чумата. Което си е обреченост и простотия, то си е такова от самото начало...

25.03.2017 09:24:20

На некадърният руснак пак Запада му е виновен.

25.03.2017 00:18:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.