• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

П. Славов: Едва 0,5% от хората на минимална заплата са се възползвали от данъчната преференция от мандата „Орешарски“

П. Славов: Едва 0,5% от хората на минимална заплата са се възползвали от данъчната преференция от мандата „Орешарски“

/КРОСС/ Едва 5 384 от общо 1 007 695 души, или 0,5% от хората, получавали минимална работна заплата през 2014г., са успели да възстановят своя данък общ доход. Това става ясно от писмен отговор от министър Владислав Горанов на въпрос от народния представител от гражданската квота на Реформаторския блок Петър Славов. Възстановяването на данъци за лица, получавали минимална работна заплата, беше въведено по време на мандата „Орешарски" и още тогава беше критикувано от мнозина и определяно като популистко и практически неработещо. По простата причина, че голям брой лица, работещи на минимална работна заплата, бяха лишени от от това облекчение, тъй като са получили минимален доход през годината от друг източник. До абсурдния казус се стигна тъй като според представителите на НАП дори и 1 лев допълнителен доход, автоматично лишават дадено лице от възможност да възстанови своя данък . Такъв минимален доход биха могли да бъдат лихви по разплащателна сметка, по която човек получава заплатата си. Тези лихви в масата случай биха били в размер на няколко лева и въпреки това да го лишат от правото на данъчна преференция. В края на 2014 г. Народното събрание отмени популисткия член 22б от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ). Изнесените от министър Горанов данни като отговор на въпроса от Петър Славов отново доказват, че идеята за данъчно облекчение на социалистите е била неработеща и популистка.

„Това е поредно доказателство, че на социалисти не може да се вярва, когато става въпрос за данъчно облагане", коментира в социалните мрежи Славов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.