• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Градовете в Русия с най-високи и най-ниски заплати

Градовете в Русия с най-високи и най-ниски заплати

/КРОСС/ Най-високи са заплатите в Москва, Салехард, Сургут, Ханти-Мансийск и Южно-Сахалинск, според резултатите от проучване на РИА Новости.

Експертите посочват, че значителната разлика в заплащането в различните региони на Русия е отдавна известен проблем, така че при съставянето на рейтинга се изчислява съотношението на средните заплати в стоте най-големи градове на Русия и цената на стандартната потребителска кошница.

Стойността варира от 1,32 до 3,58, т.е. реалното ниво на средните заплати при лидерите в класацията и при аутсайдерите се различава с около 2,7 пъти.

Лидерите

Средната нетна заплата в Южно-Сахалинск през първата половина на 2018 е била 81.7 хил. рубли. За тази сума можете да купите 3.58 кошници. Крайният резултат в Салехард е 3.55. На трето и четвърто място се намират два града от автономната област Ханти-Мансийск - Сургут (3.2) и Ханти-Мансийск (3.09).

Москва е петият по ред град в класацията. Съотношението на заплатата към цената на стандартното потребление е 2.97. Това е значително по-малко от първите четири, но много повече от средната за страната.

Експертите също така отбелязват, че в градовете като цяло положението е добро - Санкт Петербург (2.44), Красноярск (2.4), Казан (2.28), Екатеринбург (2.25), Уфа ( 2.21), Челябинск (2.16) и Омск (2.16).

Аутсайдерите

Най-ниските заплати са регистрирани в град Шахти, Ростовска област, Севастопол, Налчик, Махачкала и Черкек. В мините (последното място в класацията) съотношението на възнагражденията и фиксираните назначения е 1,32. Това означава, че средната заплата в този град е достатъчна само за стандартна кошница - трудно е да се спестят пари за кола или жилище, а за повечето жители е трудно да се грижат за деца.

Севастопол е на предпоследното място (1,41). Експертите по РИА рейтинг отбелязват, че високите цени в града се обясняват с търсенето от страна на туристите и военните, а плащанията за военните не се вземат предвид при статистическите данни за заплатите.

Местата от 96. до 98. са заети от столиците на кавказките републики - Налчик, Махачкала и Черкек. Специалистите по оценка на РИА обясняват, че в Северен Кавказ традиционно ниските заплати не могат да се компенсират дори с ниските цени в региона.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.