• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

КНСБ настоява за ръст на заплатитe от бюджета

КНСБ настоява за ръст на заплатитe от бюджета

/КРОСС/КНСБ ще продължи да води разговори за увеличение на заплатите в секторите, в които не е предвидено това с приемането на бюджета за 2017 г. Това заяви в Ловеч президентът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му според приетия бюджет без увеличение на заплатите ще останат около 30 хиляди работещи в училищното и детско здравеопазване, в домовете за социални грижи, както и в сферата на науката.

"Ние ще продължим да водим разговори за това и в контекста на общинските бюджети. Аз съм убеден, че новото правителство през април или май ще бъде принудено ако не да актуализира, то поне да преструктурира приетия вече бюджет, като намери до 100 милиона лева сумарно за тези неоправдани групи", заяви Димитров и добави, че ако няма чуваемост от страна на новата власт, ще се тръгне към натиск с протести.

Президентът на КНСБ припомни, че в бюджета за 2017 г. са предвидени 650 милиона лева повече за заплати и за издръжка. Това ще позволи увеличение на заплатите в сферата на здравеопазването, културата, някои части на администрацията, свързани със социалното подпомагане, Агенцията по заетостта, НАП, Митници и т.н.

Той заяви още, че от понеделник ще бъде пуснат интернет сайт във връзка с кампанията "Искам още 100 лева към заплатата си". На него ще бъдат качени анализи и данни, които показват възможностите за увеличаване на заплатите в реалния сектор.

Димитров каза още, че забавянето и неизплащането на заплати вече не е национален проблем, а по-скоро регионален. "България говори за увеличение на заплатите категорично", добави той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.