• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Хиляди полицаи поискаха по-високи заплати и достойни условия на труд

Хиляди полицаи поискаха по-високи заплати и достойни условия на труд

/КРОСС/ Хиляди служители от системата на МВР излязоха на протест навръх професионалния си празник пред Народното събрание. 

Те настояват за увеличение на заплатите си и достойни условия на труд, в това число пари за униформи и защитно облекло. Почти всички протестиращи са залепили по дрехите си стикер с надпис "Аргумент".

Част от участващите в протеста са пожарникари, които са в специалните си екипи за гасене и каски. Носят и червени рози в ръцете си. Протестиращи има от цялата страна, като се очаква на площада да пристигнат още служители на ведомството, които са блокирани в двете задръствания на магистралите към София.

Началото на протеста бе със закъснение. То бе планирано за 11 часа, но се забави, докато пристигнат множество от полицаите от страната, които имаха затруднения с придвижването до София заради тежката катастрофа на магистрала „Тракия".

Самият националния протест започна с химна на България, "Фокус".  Събралите се на пл. "Народно събрание" почетоха с 1 минута мълчание паметта на загиналите по време на изпълнение на служебния си дълг.

Преди началото на протеста председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов заяви, че не подлежи на преговори искането за увеличение на заплатите от тази година, а по въпросите за конкретна цифра може да се преговаря.

Той заяви, че не вярва, че няма ресурс в бюджета на МВР, тъй като непрекъснато се говори за увеличена събираемост, за което служителите на ведомството имат сериозна заслуга.

На метри от протеста на полицаите, пък властта отбеляза професионалния празник на служителите на реда. По време на официалната церемония през паметника на Незнайния войн министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че не е естествено исканията на служителите на реда да бъдат поставени на масата чрез протест. Той посочи, че ако все пак те са основателни - ресорното ведомство ще застане зад тях.

На площада освен официалните лица и униформените, които участват в празничната програма, не се забелязват служители на МВР.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.