• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Ненчев ще решава дали съюзниците ни да свалят нарушители в нашето небе

Ненчев ще решава дали съюзниците ни да свалят нарушители в нашето небе

/КРОСС/ Българският военен министър Николай Ненчев ще има последната дума дали партньорски изтребител, който изпълнява съвместна охрана на въздушното ни пространство, ще може да сваля нарушител. Решението на Ненчев ще се чака, дори и ако Народното събрание оторизира самолетите на чуждата държава да патрулират въоръжени. Това обясни пред „Дарик" зам.-министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов. Той съобщи, че първият Air Policing ще бъде факт до края на тази година, като военното министерство преговаря със САЩ и Полша.

САЩ и Полша са проявили интерес за съвместен Air Policing на българското въздушно пространство и вече се водят преговори, заяви пред „Дарик" зам.-министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов:

"С Полша са проведени разговори и там, и тук, проведе се рекогносцировка на полски военни специалисти в България, да се запознаят с военно-въздушната база в Граф Игнатиево. Разговорите със САЩ са облекчени от това, че имаме двустранно споразумение за военно сътрудничество, така че и с тях разговорите продължават".

По думите му можем да имаме първият Air Policing със САЩ в рамките на тази година.

За да се приложат, проектодоговорите за съвместна охрана на небето трябва да бъдат одобрени от правителството и Народното събрание. Договорите ще конкретизират времето и продължителността на съвместните дежурства, задачите , както и финансовите параметри, посочи Запрянов и уточни, че средствата няма да са от бюджета на ВВС:

"Заплатите, командировъчните, всичко си остава за сметка на изпращащата държава. България може да участва в споделяне на транспортните разходи по отношение на настаняването - транспортирането до базата и мястото за настаняване".

По отношение използването на оръжие при съвместен Air policing, ген. Запрянов обясни:

"Независимо че НС може да оторизира съюзните летци да използват оръжие, отговорността и командата в случай на ренегат е възложена на министъра на отбраната и те са длъжни да изпълняват разпорежданията му".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

НЕ

БАЙ ВИ КОЛЮ ДА КОПА ОКОПИ ..ТОЙ ЩЕ МИ РЕШАВА БУХАЛ ТАКЪВ.

06.08.2016 00:57:57

Анонимен

няма такава продажна държава

05.08.2016 22:16:22

Анонимен

Излиза, че евроатлантика ненчев ще подпали третата световна война тъй като е пряко подчинен на американците и той щял да командва кой да бъде свалян в българското въздушно пространство. Няма парламент, няма правителство, а ненчев! На някой да му прави впечатление къде изчезна суверенитета на България. Ето го полезния идиот, който ще запали фитила на Третата световна война! Освен това вижте кои са участниците в театъра Air policing - ПОЛША и САЩ! Чи го търсят САЩ у България? И да не каже някой от СДС и всички идиоти, че в България не е имало американски войски, че сме "суверенна" държава! Дръжки! А тоя ген. Запрянов май и той не е в час с последните му приказки.

05.08.2016 20:16:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.