• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Преглед на печата днес

Преглед на печата днес

/КРОСС/ "Горивата на юг - евтини, на север - по-скъпи", пише в заглавие на първата си страница вестник 24 часа.  Всекидневникът обяснява, че евтиният внос от Турция, заради ниския курс на лирата, сваля цените в част от Югоизточна България, а в Северозападна те са едни от най-високите заради слабите продажби. Това е обяснението на големите вериги у нас за различните цени в различните градове на страната, посочва 24 часа.

"Борисов спря ценоразписа на Менда в застраховането" е водещото заглавие на Труд. Премиерът спря промените на председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ в застраховането с мотива, че липсват широки обществени дебати по темата. Според измененията се въвежда таван от 20 хил. лева на обезщетенията за неимуществени вреди при катастрофа, които близки и роднини на жертвата могат да предявяват в съда, уточнява Труд.

"Данъкоплатците са единствените наказани за потопа в село Бисер", пише вестник Сега. Пострадали от наводнението в хасковското село преди 6 години спечелиха нова порция обезщетения срещу община Харманли и Министерството на отбраната - за 280 000. лв. Преди година първите потърпевши, завели дела, спечелиха на първа инстанция общо 570 000.  заради удавените си родители. Така сумата вече гони 1 млн. лв. и това е само началото. При бедствието, когато се скъса стената на язовир "Иваново", се удавиха осем души, а приливната вълна отнесе повечето постройки в селото и унищожи покъщнината. В резултат в Софийския градски съд бяха заведени над 30 дела за обезщетения и е сигурно, че те ще бъдат спечелени, а данъкоплатците ще платят за безотговорността на управляващите, коментира Сега.

"Печките с твърдо гориво отиват в историята", информира вестник Дума. От 2020 до 2024 г. старите замърсяващи печки за отопление трябва да бъдат заменени с уреди по европейски екостандарти или жилищата да се газифицират. Няма да се продават въглища с високо съдържание на пепел и сяра и дървата със съдържание на влага над 25 процента. Това са част от мерките, които предвижда Националната програма за подобряване на качеството на въздуха до 2024 г., публикувана за обществено обсъждане, уточнява Дума.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.