• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ "Глад за шлосери и заварчици", „всеки десети отказва работа заради ниска заплата", пише "Стандарт". Търсенето на ИТ специалисти вече не е така масово. Проучване показва, че след шлосерите и заварчиците, най-необходими са шофьори. Задълбочава се проблемът с липсата на квалифицирани работници, които са по-ценни дори от инженерите.

"Монитор" допълва, че липсата на кадри е причина да се назначават по-възрастни служители. Много от хората с търсените професии са в чужбина, а училищата у нас вече не обучават младежи с тези професии.

Дефицитът в НОИ е намалял с 300 милиона лева заради увеличението на осигуровките и затягането на пенсионните условия, пише вестник "Сега". Здравната каса обаче отново ще завърши годината с дефицит, информира още вестникът.

"Капитал дейли" добавя, че в бюджета на Здравната каса и за 2017 година е заложен недостиг. Основният проблем на Касата остава плащането за лечение на български граждани в чужбина.

"24 часа" пише на първа страница: "Децата с хронични болести ще се лекуват под един покрив". Новият медицински стандарт по педиатрия, публикуван на сайта на здравното министерство, предвижда в големите болници да се формират центрове за комплексно лечение.

„Забъркват поредната каша с Изборния кодекс", пише "Труд". БСП иска да отпадне квадратчето "Не подкрепям никого". От ДПС пък твърдят, че ограничаването на броя секции в чужбина противоречи на Конституцията.

Според социолога Първан Симеонов политическата ситуация у нас се е променила. ДПС може да определи съдбата на тези избори, прогнозира той в интервю за "Стандарт".

Агитацията за вота се превръща в безцелно разхищение на пари, пише "Сега". Най-търсените медии в предизборната кампания са кабелна телевизия и регионални радиостанции, като критерият за това е неясен.

Политологът Тома Биков, съветник на правителството, смята, че скандалът с квадратчето цели ефекта от бъркане с тел в контакта.

В интервю за "24 часа" той подчертава, че, независимо от квадратчето, историята показва, че президент се става с милион и 300 хиляди до милион и 500 хиляди гласа.

3 500 души са със запор на заплатите си заради неплатено парно, съобщава "Телеграф".  "Топлофикация София" има заведени седем хиляди дела срещу длъжници, като общата сума на дълговете е 18 милиона лева. От дружеството предупреждават, че някои абонати ще получат дори и през ноември изравнителни сметки заради обжалване.

Само десет процента от автомобилите ни са с нови гуми, съобщава "Монитор". Изданието цитира специалисти, че зимните гуми са ефективни само два сезона. От следващата година ще влезе в сила по-ясен регламент за ползването им.

"Труд" помества, с големи съкращения, разследване на  швейцарския журналист Ив Кугелман, озаглавено: "Катастрофата, която ООН избегна". Авторът твърди, че заместник-председателят на Еврокомисията и официален кандидат на страната ни за поста генерален секретар на ООН - Кристалина Георгиева, е била вербувана за информатор на бившата Държавна сигурност през 1987 г. Той дори цитира свидетели, според които премиерът Борисов споделил, че е номинирал първо Бокова, защото Георгиева имала досие.

Водещото заглавие на вестник "Земя" е: "Разследват връзките на Кристалина със Сорос". Френски евродепутат иска информация за субсидиите на "Отворено общество", откакто българката е еврокомисар.

Заглавие в "Дума" гласи: "Западът погна Георгиева за връзки с "Мултигруп" и Държавна сигурност."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.