• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Зарков: Антикорупционният ни закон дефинира разследването на подкупи за министри и депутати

Зарков: Антикорупционният ни закон дефинира разследването на подкупи за министри и депутати

/КРОСС/ Корнелия Нинова се чувства добре след инцидента вчера, при който кола се е врязала в задницата на автомобила на лидерът на БСП, съобщи пред БТВ зам.-председателят на партията Крум Зарков.

"Видях Нинова малко след претърпения от нея инцидент вчера, а после се чухме вечерта по телефона. Надявам се да се оправи бързо", коментира той.

Зам.-председателят на ПГ на БСП съобщи, че вчера са били проведени срещи с посланици на европейските държави за антикорупционния закон, с цел да представят основните пунктове, които партията смята за важни, за да се получи най-сетне ефективна борба с корупцията.

"В срещите ни с експерти по темата, сред които и главния прокурор, търсихме експертното им мнение по въпроса", добави още Крум Зарков. Той отбеляза, че БСП са се съобразили с препоръката на Сотир Цацаров, в тяхното предложение за антикорупционния закон да присъства частта, в която новата агенция за борба с корупцията да не разполага със собствена техника за подслушване, за да не се създават различни центрове с целия риск, който може да съществува от това.

"Целта ни беше първо да се срещнем и поговорим с всички и тогава да внесем законопроекта си, а не първо да внасяме и после да разбираме кой какво мисли за закона", каза още Крум Зарков и допълни: "На второ място целта ни беше да видим къде може да се подобри закона, за да стане той възможно най-добър".

Двата законопроекта на ГЕРБ и БСП се припокриват в частта си, че вадят от Закона за ДАНС съответната специализирана агенция. "Голямата разлика е, че ние правим от тази агенция основата и около нея изграждаме целия орган, който ще се фокусира върху наказателното преследване и разследване на престъплението корупция. В законопроекта на ГЕРБ гръбнакът не е тази агенция, а Комисията за конфискация на имущество. Всеки път, когато се създава нов специализиран орган, който не е съществувал досега, се създават и подозренията и рисковете за дублиране на функциите с други органи - дали е МВР, дали е прокуратурата, всичко това трябва да се изчисти. Но тук ние идентифицираме и с това считаме, че нашият законопроект е по-добър, ясен проблем - проблемът на разследване на определен вид престъпления, подкуп най-общо казано, за определени лица - министри и депутати. Това е центърът на нашия закон и нищо друго", отбеляза зам.-председателят на ПГ на БСП за България.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.