• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Позицията на БСП по актуалните теми

Позицията на БСП по актуалните теми

/КРОСС/  Правителството и Министерството на енергетиката могат да бъдат подпомагани за осъществяването на проекта „Белене" от консултативен съвет, който да бъде сформиран от експерти в тази област.

Това коментира в интервю за предаването „Неделя 150" по БНР зам.-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков. По думите му, от БСП очакват две неща от правителството, свързани с проекта: „Първо, този проект да се случи, защото е необходим.

Искаме да предотвратим всички възможности на корупция, искаме също и държавата да поеме своите отговорности и да участва достатъчно значимо в този проект, така че той да се случи. И второ, за да може държавата да има участие в този нов ключов стратегически обект, да не се случи утре някоя друга фирма да купи АЕЦ "Белене". Относно темата за пакета „Мобилност",БСП подкрепя позицията и исканията на българските превозвачи за т.нар. пакет „Мобилност".

Това стана ясно от думите на Крум Зарков. Той каза още, че Националният съвет на БСП днес обсъжда позиция, която да изпрати до европейските институции и до членовете на групата на социалистите в Европейския парламент. „Категорично се противопоставяме на засилващата се тенденция, която е в ущърб на нашия транспортен бранш, както и да поставим въпроса достатъчно категорично, аргументирано и ясно.

Трябва да убедим западните ни партньори, че проблемът със социалния дъмпинг няма да се реши, когато ограничат нашите права, а когато н помогнат да вдигнем нашите доходи, тук, в България. Тогава няма да има такава конкуренция, която те считат за нелоялна и която всъщност е напълно законна, и която ние в момента трябва да защитим", поясни Крум Зарков.

По въпроса за модернизацията на Българската армия той коментира: „Членовете на БСП, освен че са социално чувствителни, са и доста национално отговорни и разбират, че българската армия е поставена в едно незавидно положение".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.